Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Het juninummer van Goed Gevoel ligt nu in de winkel. Haal het in huis met een gratis Naobay-product!

doorRedactieop 17/05/2023

Rep je naar de winkel, want de nieuwe Goed Gevoel ligt in de rekken. Zoals elke maand serveren we je hapklare inspirerende verhalen, leggen we nieuwe inzichten onder het vergrootglas en trakteren we met een hoop tips en tricks voor een beter lijf en leven.

Jij, je hormonen en je weegschaal

De menopauze laat zich soms ook op de weegschaal voelen. Toch hoeft dat geen eindeloze strijd tegen de kilo’s te worden. Door te begrijpen wat er achter die gewichtstoename zit, kan je beter focussen op een gezondere levensstijl. 

De magie van tantra

Weet jij hoeveel levensenergie er in je bekken ligt opgeslagen? Glenda (47) ontdekte het tijdens een tantraretreat. Het werd een emotrip die haar vurigste verlangens, haar sensualiteit en speelsheid, maar ook onverwerkte emoties blootlegde. En haar tegelijk een vrijer perspectief op liefde en relaties gaf. 

Zo moeder, zo dochter: Sandra Bekkari en dochter Anna over de basis van een gezonde relatie met voeding én elkaar 

Anna gaat volgend jaar op kot, maar een regime van pasta, pizza en frieten staat niet op het programma. Je bent tenslotte de dochter van je moeder. ‘Ik heb haar nooit tot iets verplicht’, zegt Sandra Bekkari. Een gesprek over gezond leven en liefhebben. 

Sisterhood: waarom het zo belangrijk is dat vrouwen elkaar steunen

Vrouwen die elkaar steunen, maken elkaar sterker en beter. Dat weten we na drie feministische golven wel. Helaas lijkt niet iedereen daarvan overtuigd. Zo raken we maar niet verlost van het cliché dat we elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Hoe komt dat toch? En zit er dan ergens een stukje waarheid in? We vroegen het aan drie deskundige dames (en er vielen geen gewonden!). 

Coupe puur natuur

Anno 2023 kleuren steeds meer kapperszaken groen. Geen paniek: je stapt er niet met een coupe grasmat naar buiten, wel is er meer aandacht voor plantaardige ingrediënten, groene technieken en natuurlijke resultaten. 

Leren van de besten: reisexpert Birgit Defoort 

Reizen is een noodzaak voor Birgit Defoort. Sinds ze twintig jaar geleden een pr-bureau voor toerisme oprichtte, pakt ze gemiddeld twee keer per maand haar koffer. ‘Mocht ik bij terugkomst nog niet weten wat de volgende bestemming wordt, dan zou ik heel onrustig worden.’ 

Durf te vragen: waarom vragen en verwondering goed voor je zijn

Kennis is macht, klinkt het gezegde. Maar wat als je verder raakt door eens iets niét te weten? Filosoof Elke Wiss en relatietherapeut Rika Ponnet belichten de vele voordelen van een vragende houding: het recept voor meer verdieping, verbinding en verwondering in je leven. 

Logeren en laveren langs de leukste fietsroutes 

Plan je een weekendje op twee wielen? Gelijk heb je. Of je nu houdt van lichtglooiende hellingen of imposante vergezichten, er bestaat geen mooiere manier om een streek te ontdekken dan met de fiets. 

Sharing is caring 

Een tafel vol gerechten om te delen is het leukste en het lekkerste wat er is. Zeker als je er geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Met deze verfrissende, duurzame en eenvoudige gerechten wordt elk etentje met vrienden of familie er eentje om te koesteren. 

De knooppunten van Yvonne Kroonenberg

In haar nieuwe boek, Leven voor gevorderden, schrijft Yvonne Kroonenberg (72) vooral over ‘oud zijn’. Geen beter aanknopingspunt om terug te blikken op de beslissingen die haar leven hebben vormgegeven.