Internationale Dag van de Natuurbescherming: tijd voor onze leukste eco-tips

doorMelanie Goethalsop 28/07/2017

Op 28 juli, Internationale Dag van de Natuurbescherming, denken we graag eens extra diep na over hoe we ons kunnen inzetten voor Moeder Aarde. Het perfecte moment om onze ecologische voetafdruk te verkleinen met enkele kleine aanpassingen.

Magnus Lindvall

1. Het is zomer, zet de verwarming binnen uit.

2. Doof de lichten in kamers waar je niet bent (en denk goed na of het nodig is om ze overdag aan te steken in ruimtes die je wel gebruikt).

3. Kleef die sticker tegen reclame en drukwerk eindelijk op je brievenbus. Je zal er zelf blij om zijn als je de volgende keer een veel minder hoge stapel papier naar buiten moet sleuren voor ze het kunnen komen ophalen, beloofd.

4. Neem een boodschappentas mee bij het winkelen en weiger plastic zakjes. Deze tasjes zijn een leuk alternatief!

5. Eet meer groenten en minder vlees. Inspiratie nodig? Dit zijn enkele van mijn favoriete veggie food blogs: My New Roots (heel vaak vegan), Green Kitchen Stories, The Forest Feast, Love and Lemons.

6. Kies voor seizoensgebonden fruit en groenten. Klik hier voor een handige houvast.

7. Of ga nog een stapje verder en probeer een verpakkingsvrije winkel uit. Ohne in Gent vind ik zelf in elk geval een aanrader!

8. Koop groene mode. Op de website van Rank a brand worden merken vergeleken en geëvalueerd op vlak van duurzaamheid. De site beoordeelt kleding en schoenen, maar ook tal van andere producten.

9. Meten is weten. Download daarom de Belgische app 'For Good' en meet gratis je ecologische voetafdruk. Zo weet je meteen waar je staat en hoeveel werk er aan de winkel is.

10. Ruil die diesel zonder roetfilter voor een elektrische wagen. Hier onder lees je hoe je een weekendje met de smart electric drive kan winnen!

WIN WIN WIN

Goed Gevoel mag één lezer verwennen met een weekendje gratis rondrijden in een elektrische wagen. Surf snel naar onze Facebookpagina om deel te nemen!*

Smart maakt al vier jaar lang elektrische auto's en bundelt nu al haar kennis in de nieuwe smart electric drive. Het splinternieuwe model laadt twee keer sneller op dan vroeger en dit najaar lanceert het merk ook nog eens een nieuwe snellader die in minder dan 45 minuten van 0 tot 80 procent kan laden. Ideaal voor een snelle en ontspannende lunchstop!


* In overleg met smart wordt een weekend gekozen.