Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

"Je hebt zin in een nieuw jaar, bomvol goede voornemens. Helaas gooit planeet Mercurius roet in het eten": jouw horoscoop voor deze week

doorEsther van Heerebeek-Spijkersop 02/01/2023

Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.

horoscoop

Ram 21-3 t/m 21-4

Algemeen Je bent graag thuis deze week, Ram.

Relaties Heb je nog verlof, dan doe je deze week niets liever dan thuisblijven met je lief of gezin. Opkrullen op de sofa, met een warm dekentje en een heet drankje. Dit komt door de invloed die de maan deze week op je heeft en daar geniet je van.

Gezondheid Wanneer je je kunt overgeven aan je behoeftes, staat je een heerlijke week te wachten. Dan tank je lekker bij en voel je je op alle fronten goed. Een topbegin van het nieuwe jaar! 

Carrière Is je verlof voorbij, dan lijkt het erop dat je rustig kunt opstarten. Met alleen planeet Jupiter in je teken, heb je hier ook absoluut geen moeite mee, je kunt er zelfs echt zin in hebben. 

Geld Je budget is stabiel en dat is fijn, dan hoef je je daar geen zorgen over te maken. 

Stier 22-4 t/m 21-5

Algemeen Een verrassend begin van het nieuwe jaar!

Relaties Het is belangrijk dat je het spannend houdt in je relatie, anders sluipt de sleur erin. Zeker nu planeet Mercurius retrograde loopt, kun je de neiging hebben aan oude vertrouwde patronen vast te houden. Planeet Uranus ondersteunt je gelukkig bij het doorbreken hiervan. 

Gezondheid Heb je verlof of ben je vrij geweest, dan ben je weer lekker bijgetankt. Dan zit je zowel fysiek als mentaal prima in je vel. Check wel hoe het gevoelsmatig met je gaat en geef jezelf waar je behoefte aan hebt.  

Carrière Op je werk kan de eerste week van 2023 verrassend starten! Gelukkig lijkt het iets positiefs te zijn, aangezien je planeet Uranus aan je zijde hebt. Laat het dus in vertrouwen over je heenkomen. 

Geld Blijf rekening houden met onverwachte kosten, je kunt hier het beste op voorbereid zijn de komende tijd. 

Tweelingen 22-5 t/m 21-6

Algemeen Vooral thuis ben je een bezige bij, Tweelingen. 

Relaties Onder invloed van planeet Mars en de maan, heb je zin om thuis de boel op stelten te zetten. De laatste resten van de Kerst op te ruimen en alles goed schoon te maken. Besef wel dat je lief wellicht andere ideeën heeft, dus houd daar rekening mee. 

Gezondheid Je bent graag bezig, het verplichte stilzitten tijdens de feestdagen ben je beu. Zolang je niet overdrijft en jezelf onnodig uitput, is dat prima. Ben hierin realistisch.  

Carrière Op je werk is het deze week vooral gezellig. Een beetje na kletsen over de feestdagen of het bijwonen van een nieuwjaarsreceptie. Veel spannender zal het niet worden en dat is oké wat jou betreft. 

Geld Financieel ziet het er goed uit, je hebt niet alles in de decembermaand opgemaakt. 

Kreeft 22-6 t/m 23-7

Algemeen Reken op verrassende wendingen, Kreeft. 

Relaties Je hebt inventieve planeet Uranus aan je zijde en dat merk je tussen de lakens. Durf jij geen experiment aan, dan doet je lover dat wel. Ben je single, dan kun je plots gevoelens krijgen voor iemand die je al langer kent. 

Gezondheid Luister deze week naar je lichaam, want je kunt met deze Uranusinvloed snel over je grenzen heengaan. Neem regelmatig een pauze en stop wanneer je moe of ergens klaar mee bent. 

Carrière Ook op je werk kun je te maken krijgen met verrassende wendingen. Bijzonder nieuws of interessant project waar je niet op had gerekend. Een tof begin van het nieuwe werkjaar. 

Geld Probeer niet te impulsief geld uit te geven. Denk eerst na of je het wel echt nodig hebt, voordat je iets koopt. 

Leeuw 24-7 t/m 23-8

Algemeen Een tikkeltje saai wordt het wel, Leeuw.

Relaties Deze eerste week van januari kan voor jou helaas een tikkeltje saai verlopen. Na de feestdagen is het stil in huis. Zeker wanneer je lief weer aan het werk is en jij (nog) niet. Het kan helpen nog niet alle Kerstversieringen op te ruimen, dan blijft de sfeer nog even intact.  

Gezondheid Fysiek zit je prima in je Leeuwenvel. Planeet Uranus ligt wel dwars, waardoor je op moet letten bij onverwachte bewegingen. Ga je sporten, zorg dan voor een goede warming-up. 

Carrière Start je deze week met je job of studie, dan is het een slow start. Omdat planeet Mercurius retrograde loopt, komt alles moeizaam op gang. Hierdoor is het op dit vlak eveneens allesbehalve opwindend.  

Geld Laat verveling je niet verleiden tot onnodige aankopen. Probeer voor een andere afleiding te zorgen.  

Maagd 24-8 t/m 22-9

Algemeen Aan jou ligt het deze week niet, Maagd.

Relaties Vol enthousiasme wil je je in het nieuwe jaar storten met allerlei goede voornemens. Helaas maken planeet Mercurius en de maan het niet gemakkelijk voor je. Er zitten hier en daar dingen tegen en het wil allemaal niet zo vlotten. Ook een first date niet, wanneer je single bent. 

Gezondheid Het kan deze week aanvoelen alsof je met één voet op het gaspedaal en met de andere op de rem staat. Dat is niet prettig en frustrerend en daar kun je behoorlijk moe van worden. Stop dus met pushen en forceren. 

Carrière De week verloopt niet volgens plan en dat vind je lastig. Je weet graag waar je aan toe bent en dat is nu helaas niet zo. Probeer je flexibel op te stellen en niet te hoge verwachtingen te hebben.  

Geld Je maakt je wellicht zorgen over je budget. Het is dan ook het beste om even spaarzaam te zijn. 

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Algemeen Heerlijke momenten met je lief, Weegschaal.  

Relaties Hebben jij en je lief nog verlof, dan staat je een heerlijke week te wachten. Met alleen de invloed van de maan, zijn jullie graag samen en intiem met elkaar. Eventuele schade wordt nu flink ingehaald! 

Gezondheid Je bent graag thuis en wanneer dat mogelijk is, zit je prima in je vel. Je kunt er nu echt van genieten en dat zorgt ervoor dat lekker uitgerust, in balans en happy bent.  

Carrière Start je deze eerste week van het nieuwe jaar met werken of studeren, dan kan het je moeite kosten je gedachten erbij te houden. Je denkt graag terug aan de feestdagen of aan je lief. Zorg dat je op belangrijke momenten wel gefocust bent! 

Geld Laat je niet te veel verleiden door alle (online) sales die nu gaande zijn. Houd je budget goed in de gaten.  

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Algemeen Je kunt een beetje ongemotiveerd zijn, Schorpioen. 

Relaties Planeet Uranus ligt dwars, waardoor je weinig zin hebt in iets nieuws. Als single heb je geen zin om te daten en heb je een lief, dan heb je geen behoefte aan seks. Je bent nu liever alleen en je wordt graag met rust gelaten.  

Gezondheid Je merkt aan jezelf dat je graag met rust gelaten wordt deze week. Daar is niets mis mee, zolang je daarover communiceert. Wanneer je dit niet aangeeft, is er onbegrip en dat is funest voor de sfeer. 

Carrière Ga je deze week aan de slag, dan ga je met frisse tegenzin. Veel liever heb je nog verlof. Ontkom je er niet aan, dan wordt het een uitdaging om de week door te komen, hoewel het achteraf mee zal vallen.  

Geld Je hebt zelfs geen zin om te shoppen. Voor je budget is dat goed nieuws.  

Boogschutter 23-11 t/m 22-12

Algemeen De invloed van de maan maakt je rusteloos. 

Relaties Je kunt deze week zeer rusteloos zijn en een kort lontje hebben, Boogschutter. Hierdoor is de sfeer thuis niet altijd even tof. Zorg dat je ruimte creëert voor jezelf, dat is het beste voor iedereen.  

Gezondheid Zorg dat je je energie deze week in goede banen leidt. In jouw geval is sporten of bewegen de beste optie. Let er wel op dat je een realistisch doel stelt, anders schiet je je doel weer voorbij.  

Carrière Je hebt er geen moeite mee om na de feestdagen weer te gaan werken. Integendeel, het is precies de afleiding die je zoekt om je rusteloosheid te verdrijven. Het ziet er op dit vlak positief voor je uit. 

Geld Je gaat graag uit om te lunchen of te shoppen. Check eerst je saldo voordat je dat gaat doen. 

Steenbok 23-12 t/m 20-1

Algemeen Je hebt allerlei goede voornemens, Steenbok. 

Relaties Je hebt zin in een nieuw jaar, bomvol goede voornemens. Helaas gooit planeet Mercurius ook bij jou roet in het eten, waardoor er weinig van je plannen terecht komt. Ook je voornemen om meer tijd met je lief door te brengen. 

Gezondheid De week verloopt niet naar wens en dat heeft effect op je humeur. Je wordt steeds chagrijniger. Accepteer dat het even niet anders is, probeer juist van de relatieve rust te genieten. 

Carrière Vol goede moed start je weer met je job of studie. Helaas zorgen planeten Mercurius, Pluto en Uranus voor de nodige obstakels. Probeer er het beste van te maken, aan jou ligt het in ieder geval niet. 

Geld Op financieel vlak is het raadzaam om het rustig aan te doen. Je kunt binnenkort wat extra’s nodig hebben. 

Waterman 21-1 t/m 18-2

Algemeen Een first date valt helaas tegen, Waterman. 

Relaties Ben je single en heb je deze week een first date, dan kan dat helaas vies tegenvallen. Je had je er totaal iets anders bij voorgesteld. Geef de moed niet op, een jaar met nieuwe mogelijkheden is pas begonnen. 

Gezondheid Fysiek zit je prima in je Watermannenvel. Het zijn meer je gedachten die je af en toe in de weg zitten! Je ziet de toekomst soms somber in en dat heeft effect op je humeur en motivatie. Probeer meer in het hier en nu te zijn. Meditatie kan daarbij helpen.  

Carrière Op je werk vind je al snel je draai weer. Het ziet ernaar uit dat je een prima week te wachten staat, zeker wanneer je je tanden in nieuwe uitdagingen of projecten kunt zetten.  

Geld Met planeet Venus in je teken, zit het op dit vlak wel snor deze week. No worries.  

Vissen 19-2 t/m 20-3

Algemeen Het kost je moeite om weer op te starten, Vissen. 

Relaties Je blijft na de feestdagen een beetje verslagen achter. Je hebt moeite om de gezellige tijd weer los te laten. Weet dat je iedereen ook zo weer kunt uitnodigen, daar hoeft het geen Kerst of Oud & Nieuw voor te zijn!

Gezondheid De feestdagen hebben je goed gedaan, waardoor je je deze week lekker voelt. Terugdenken aan de feestdagen doet je goed en helpt je in een happy mood te blijven. 

Carrière Heb je geen verlof meer, dan kost het je moeite om weer te beginnen. Toch kom je meteen weer in een warm bad terecht. Je collega’s of medestudenten zijn hier de reden van.  

Geld Blijf alert op je uitgaven, ga niet over je limiet heen, hoe graag je een item ook wil hebben.