Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

"Je twijfelt aan jezelf en bent bang om fouten te maken": jouw horoscoop voor deze week

doorEsther van Heerebeek-Spijkersop 30/01/2023

Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.

Ram 21-3 t/m 21-4

Algemeen Een gezonde dosis zelfvertrouwen, Ram.

Relaties Planeten Jupiter en Mars aan je zijde zorgen voor een gezonde dosis zelfvertrouwen, zeker nu Mars weer vooruitloopt. Als single ben je absoluut niet verlegen en je bent niet vies van een onenightstand. Je hebt nu een zeer aantrekkelijke uitstraling. 

Gezondheid Deze planeetinvloeden hebben ook een gunstig effect op je gezondheid. Je bent fit en je hebt behoefte aan beweging om je energie in kwijt te kunnen. Doe dat ook, dan blijf je je zo lekker voelen, fysiek, mentaal en emotioneel. 

Carrière Op school of op je werk heb je deze week eveneens de wind in de rug. Niet op een hysterische manier, gewoon lekker in een prettige flow. Je krijgt je to-do lijstje gemakkelijk en succesvol af. 

Geld Je hebt nu iets extra’s te besteden, doe er een keer iets tofs mee. 

Stier 22-4 t/m 21-5

Algemeen Een drukke werkweek, Stier. 

Relaties Je job vraagt de nodige aandacht, waardoor je weinig thuis bent of tijd hebt voor je lief, familie of vriendinnen. Ben hier eerlijk over, dan ontstaan er tenminste geen misverstanden of frustraties. Er is meer begrip dan je denkt. 

Gezondheid Ontspan je deze week niet voldoende, dan gaan je nek en schouders opspelen. Je spieren worden gespannen. Bijt je dus niet zo vast in je werk of studie, maak ook ruimte voor fun en beweging.  

Carrière Het is weer zo’n week dat het heel erg druk wordt en jij alles naar je toetrekt, of dat nu van je gevraagd wordt of niet. Word je bewust van je handelen en pas hier en daar iets aan, zeker wanneer je fysieke klachten krijgt. 

Geld Op dit vlak valt er weinig te klagen, je neemt alleen de tijd niet om je geld te geven. 

Tweelingen 22-5 t/m 21-6

Algemeen Een topweek voor single Tweelingen. 

Relaties Onder invloed van een vooruitlopende planeet Mars, ga je recht op je doel af. Of je wordt juist vaak en direct aangesproken door potentiële lovers. Heb je behoefte aan een onenightstand, dan krijg je deze week absoluut je kans. Reken op spannende avontuurtjes.  

Gezondheid Zolang je niet overdrijft en ook de tijd neemt om te relaxen en voldoende te slapen, zit je top in je vel deze week. Je bent positief en vol vertrouwen, wat de week soepel en prettig laat verlopen. 

Carrière Je stort je vooral op taken of projecten waar je enthousiast over bent, de rest laat je een beetje links liggen. Zolang je hierdoor niet in de problemen komt, is dat geen probleem. Schenk er anders toch even aandacht aan.  

Geld Planeet Mars maakt impulsief, dus blijf alert op je budget wanneer je gaat shoppen. 

Kreeft 22-6 t/m 23-7

Algemeen Een spannende nieuwe fase, Kreeft. 

Relaties Ben je single, dan kan daar deze week zomaar verandering in komen. Zorg wel dat je niet meer met je ex bezig bent, dat je dat helemaal hebt afgesloten, dan is er weer ruimte voor iets nieuws. Heb je een relatie, dan is de kans groot dat jullie een nieuwe stap zetten. 

Gezondheid Er kunnen veranderingen plaatsvinden deze week en dat kan opwindend zijn. Zolang dat niet omslaat naar nervositeit is het goed. Durf erop te vertrouwen dat alles op z’n pootjes terechtkomt en geniet vooral. 

Carrière Ook op dit vlak kan er vernieuwing plaatsvinden met planeet Uranus aan je zijde. Misschien krijg je een nieuwe taak of project op je werk of promotie. Misschien wil je het over een andere boeg gooien en ga je solliciteren. De kans op succes is groot. 

Geld Het is goed om iets achter de hand te hebben, er kan de komende tijd het nodige gaan veranderen. 

Leeuw 24-7 t/m 23-8

Algemeen Je eist te veel van jezelf, Leeuw.

Relaties Je wilt het allemaal zo goed doen, dat je te veel van jezelf eist, ook in je relatie. Doe wat minder je best, vooral wanneer je als single aan het daten bent. Ben jezelf, dat is goed genoeg en een stuk relaxter.  

Gezondheid Je legt de lat hoog deze week, zowel zakelijk als privé. En daar krijg je last van. Moeilijk in slaap vallen of gespannen spieren. Vraag jezelf eens af waarom je dit doet en laat het dan los. Maak het jezelf minder moeilijk. 

Carrière Met planeten Mars en Uranus aan je zijde, maak je het jezelf lastig en uitdagend. Je trekt werk naar je toe dat niet bij jou hoort of je weet geen oplossing te vinden voor een lastig probleem. Schakel hulp in en verwacht niet van jezelf dat jij de enige verantwoordelijke bent.  

Geld Reken op onverwachte kosten, geef dus niet te vaak ondoordacht geld uit. 

Maagd 24-8 t/m 22-9

Algemeen Twijfel niet zo aan jezelf, Maagd. 

Relaties Planeet Mars ligt dwars en dat zorgt ervoor, dat je behoorlijk onzeker bent over jezelf. Dit geldt ook voor je seksleven. Heb je een nieuwe lover, dan durf je jezelf niet echt te laten gaan. Heb je ruzie met je lief, dan denk je meteen dat het aan jou ligt en dat is niet het geval.  

Gezondheid Vooral mentaal staat je een uitdagende week te wachten, Maagd. Je zelfbeeld is laag en dat zorgt voor stress. Je twijfelt aan jezelf en bent bang om fouten te maken. Je perfectionisme doet de rest. Ben niet zo streng voor jezelf!

Carrière Op je werk of op school ben je eveneens onzeker. Hierdoor durf je geen stappen te zetten of beslissingen te nemen, je zit jezelf behoorlijk in de weg. Praat er eens met iemand over, dat kan helpen.  

Geld Heb je iets nodig, dan mag je dat best kopen. Ben niet onnodig zuinig. 

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Algemeen Je staat voor een belangrijke keuze deze week. 

Relaties Loopt het al een tijdje niet lekker tussen jou en je lief of date je sinds kort, dan is de kans groot dat je er een punt achter zet. Planeet Mars geeft je net dat laatste zetje, om het daadwerkelijk te doen. Dit kan ook een vriendschap betreffen waar je helemaal klaar mee bent.  

Gezondheid Hak zo snel mogelijk de knoop door, dan stopt het gepieker. Hoe langer je ermee rondloopt, hoe meer last je ervan hebt. Er met iemand over praten kan opluchten.  

Carrière Het kan ook zijn, dat je op je werk of op school voor bepaalde keuzes staat. Ook hier geldt, volg je gevoel en maak dan zo snel mogelijk je keuze. Dat maakt het duidelijk voor iedereen.  

Geld Zolang je geen duidelijk zicht hebt op de kosten die je hebt, kun je beter niet te veel geld uitgeven. 

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Algemeen Neem afstand, Schorpioen. 

Relaties Spelen er issues in je relatie of in een vriendschap, neem dan even afstand. Anders raak je er emotioneel te veel bij betrokken. Even ruimte scheppen voor jezelf, kan je helpen alles weer in perspectief te zien en een oplossing te vinden.  

Gezondheid Je kunt zeer in jezelf gekeerd zijn deze week en worstelen met je emoties. Daarom is het goed om jezelf af te leiden en ruimte te creëren. Om met iemand te praten of op jouw manier te ontspannen. Dat kan echt helpen. 

Carrière Je staat voor je gevoel op een kruispunt in je job of studie. Ben niet impulsief en denk er eerst goed over na. Ook hier geldt dat afstand nemen de juiste inzichten kan opleveren. Neem hier deze week de tijd voor. 

Geld Je financiën hebben deze week geen prioriteit en dat hoeft ook niet. Dit is in balans.  

Boogschutter 23-11 t/m 22-12

Algemeen Houd je energielevel in de gaten, Boogschutter. 

Relaties Je bent als vuurteken enthousiast en dat betekent dat je snel overal ja op zegt. Daar mag je deze week op letten. Planeet Mars ligt dwars, waardoor je minder energie tot je beschikking hebt dan anders. Voel dus eerst of je er de energie voor hebt, zeg anders nee.  

Gezondheid Je mag het echt iets rustiger aandoen deze week, Boogschutter. Zowel zakelijk als privé. Je gaat maar door en negeert het feit dat je over je grenzen heengaat. Voel wanneer je rust nodig hebt en geef daaraan toe.  

Carrière Neem geen werk van collega’s op je schouders wanneer dat niet nodig is. Je hebt al je energie nodig voor je eigen taken! Het is belangrijk dat je niet overdrijft, dan blijf je in balans. 

Geld Het is beter om deze week niet te veel uit te geven, zorg voor wat reserves. 

Steenbok 23-12 t/m 20-1

Algemeen Fijne gesprekken en ontmoetingen. 

Relaties Planeten Mercurius, Mars en Uranus zorgen voor prettige gesprekken en ontmoetingen deze week. Of je nu onder vriendinnen bent of collega’s. Er valt genoeg te bespreken en te lachen en dat is tof. 

Gezondheid Je hebt drie planeten aan je zijde en daardoor voel je je prima. Je ziet de week vol vertrouwen tegemoet en er staan je niet al te veel uitdagingen te wachten. Geniet vooral van al het gezelschap! 

Carrière Op je werk kun je succesvolle gesprekken hebben. Of een prettige samenwerking. Hoe dan ook, juist door het contact met andere mensen, wordt het een succes deze week.  

Geld Ook op dit front zit het mee. Toch is de kans aanwezig, dat er onverwachte kosten zijn, houd daar rekening mee. 

Waterman 21-1 t/m 18-2

Algemeen Een kort lontje. 

Relaties Een dwarsliggende planeet Uranus, gesteund door een vurige planeet Mars, kunnen ervoor zorgen, dat je deze week een kort lontje hebt. Je geduld is ver te zoeken en je hebt een hoge irritatie factor. Dat maakt de sfeer soms gespannen. 

Gezondheid Het is echt van belang dat je deze week stoom afblaast, Waterman! Zeker wanneer je constant geïrriteerd bent. Neem tijd voor jezelf of zoek de buitenlucht op. Kom in beweging of besteed tijd aan je hobby’s.  

Carrière Je kunt niet goed tegen mensen die jouw tempo niet kunnen bijbenen. Dat zorgt voor irritaties. Maak in de pauze een wandeling of neem even afstand van het probleem, dat helpt je rustiger en geduldiger te worden.  

Geld Financieel zit het deze week wel goed, daar hoef je je geen zorgen over te maken. 

Vissen 19-2 t/m 20-3

Algemeen Een inspirerende week. 

Relaties Je hebt zin om de dagelijkse sleur te doorbreken. Niet alleen in je relatie, ook tussen de lakens. Planeten Venus, Neptunus en Uranus zorgen voor de nodige inspiratie, dus leef je lekker uit. 

Gezondheid Je bruist van de plannen en ideeën, waardoor je van alles in gang wil zetten. Tot op zekere hoogte is dit mogelijk, zolang je niet over je grenzen heengaat. Je hebt toch af en toe je momentje voor jezelf nodig, houd hier dus rekening mee. 

Carrière Het ontbreekt je niet aan inspiratie, Vissen. Handig wanneer dat onderdeel is van je job of studie. Ga alleen niet te snel, dat is niet nodig en werkt alleen maar fouten in de hand. Go with the flow.  

Geld Weet wat je te besteden hebt, dan voorkom je financiële issues.