Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

"Je voelt je in balans en dat is voor jou essentieel": jouw horoscoop voor deze week

doorEsther van Heerebeek-Spijkersop 06/02/2023

Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.

horoscoop

Ram 21-3 t/m 21-4

Algemeen Ga niet te snel deze week, Ram.

Relaties Heb je als single een date, dan is het aan te raden niet te snel te gaan. Planeet Jupiter in je teken maakt je enthousiast, vol zelfvertrouwen en zeer direct. Dat kan een potentiële lover afschrikken. Laat hem ook maar een beetje moeite doen!

Gezondheid Je zit goed in je vel, daar zorgt planeet Jupiter wel voor. Het is wel goed om regelmatig te bewegen, blijft niet te lang achter een computerscherm hangen of op je bureaustoel zitten. Frisse buitenlucht en fysieke actie is wat je deze week nodig hebt. 

Carrière Ook op school of je werk is het verstandig niet te snel te reageren of beslissingen te nemen. Denk er eerst rustig over na, voordat je iets zegt of roept waar je naderhand spijt van krijgt. Weet wat je doet.  

Geld Je kunt deze week royaler zijn dan anders. De vraag is of je dat wilt, dat is helemaal aan jou. 

Stier 22-4 t/m 21-5

Algemeen Doe iets met je ideeën, Stier. 

Relaties Bevind je relatie of seksleven zich in een sleur, doe er dan iets aan. Je hebt best wel wat stoute ideeën die het allemaal wat opwindender kunnen maken. Durf deze week dus initiatieven en de leiding te nemen.  

Gezondheid Je bent het liefst thuis deze week, daar voel je je nu het fijnst. Toch is het goed om niet te lang stil te zitten. Planeet Uranus wil af en toe je spieren in beweging laten komen, daarmee voorkom je stijfheid of pijn. 

Carrière Je hebt planeet Uranus aan je zijde en daardoor heb je deze week soms briljante ideeën en oplossingen. Houd deze niet voor je, doe er iets mee! Zeker wanneer een project of taak dreigt vast te lopen. 

Geld De kans is groot dat je onverwacht geld uitgeeft. Hiermee treed je echt uit je comfortzone! 

Tweelingen 22-5 t/m 21-6

Algemeen Je kunt regelmatig somber gestemd zijn, Tweelingen. 

Relaties Je humeur is zeer wisselend deze week en dat kan zorgen voor issues in je relatie. Vooral wanneer je chagrijnig op de sofa zit of vooral met jezelf bezig bent. Deel je zorgen liever, dan krijg je in ieder geval meer begrip en het lucht op. 

Gezondheid Vooral je emoties kunnen je deze week behoorlijk in de weg staan. Loop er niet voor weg en probeer erachter te komen waar dit vandaan komt. Leid jezelf af met iets positiefs of focus je op wat er wel oké is in je leven. 

Carrière Je kunt deze week met iets minder enthousiasme aan het werk zijn. Niet omdat je het niet leuk meer vindt, eerder omdat je gewoon een beetje moe bent. Laat het gewoon over je heenkomen, binnenkort is deze invloed weer voorbij. 

Geld Let op dat je niet gaat shoppen wanneer je je down voelt. De kans op miskopen of te veel geld uitgeven is dan groot. 

Kreeft 22-6 t/m 23-7

Algemeen Je hebt zin om veranderingen aan te brengen. 

Relaties Met planeet Uranus aan je zijde, heb zin in verandering of het doorbreken van de dagelijkse sleur. Misschien wil je je huis opknappen of voorzien van nieuwe accessoires of je lief spontaan verrassen met een etentje of weekendje weg. Het schudt de boel in ieder geval op! 

Gezondheid Stilzitten is bijna onmogelijk voor je deze week! De invloed van de maan en grillige planeet Uranus maakt je daar te onrustig voor. Zorg in ieder geval dat je dit in goede banen leidt, door het in te zetten voor iets positiefs, zoals sport of beweging. 

Carrière Ook je job wil je wat uitdagender maken deze week. Misschien ga je op een andere plek zitten of neem je een klant of project aan, dat buiten je comfortzone ligt. Hier leer je ontzettend veel van, dus doe dit gerust. 

Geld Reken op een onverwacht extraatje deze week, ook dat is de invloed van planeet Uranus! 

Leeuw 24-7 t/m 23-8

Algemeen Pittige gesprekken.

Relaties Planeet Uranus ligt dwars en dat zorgt voor onverwachte woordenwisselingen, discussies of ruzies. Je hebt sterk het gevoel dat je je moet verdedigen, terwijl dat niet aan de orde is. Het maakt de sfeer thuis hierdoor soms zeer gespannen.  

Gezondheid Het is ontzettend belangrijk dat je deze week regelmatig stoom afblaast, Leeuw! Je staat stijf van de spanning en je piekert wat af. Fysiek bezig zijn is dan de enige oplossing. Sport, wandel of fiets dus op vurige wijze. 

Carrière Ga liever niet al te vaak in discussie met je collega’s of klanten. Die neiging heb je wel en de kans is zeer groot dat je daar weinig mee bereikt, behalve wederzijdse irritaties. Doe gewoon je ding en laat anderen het op hun manier doen.  

Geld Weet je niet zeker of je iets nodig hebt, koop het dan niet. Denk er dan eerst nog even goed over na.  

Maagd 24-8 t/m 22-9

Algemeen Wacht geduldig af, Maagd. 

Relaties Ben je single en heb je een date, ga dan niet te snel. Geef het de tijd en laat ook de ander zijn tijd nemen. Dan is de kans op succes een stuk groter. Zit je lief niet lekker in zijn vel, geef hem dan de ruimte. Het heeft waarschijnlijk niets met jou te maken.  

Gezondheid De invloed van de maan en planeet Uranus maken je beweeglijk deze week. Vooral sporten of op andere wijze actief bezig zijn, doet je goed. Let wel op je grenzen, neem rust wanneer je moe begint te worden. 

Carrière Push of forceer deze week niets, dat werkt averechts. Je hebt het nodige in gang gezet of gedaan en nu is het een kwestie van geduld hebben en afwachten. Dan kun je binnenkort de resultaten gaan zien.  

Geld Er kan een onverwacht item je pad kruisen, voor een goede prijs. Wil je het echt graag hebben, wacht dan niet te lang. 

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Algemeen Een mooie week voor de liefde, Weegschaal. 

Relaties Voor de liefde en je relatie ziet het er supertof uit deze week, Weegschaal. Besteed tijd met elkaar en onderneem iets romantisch, dat wordt genieten. Ben je single, dan is dit een uitstekende week om te daten. 

Gezondheid Je voelt je in balans en dat is voor jou als Weegschaal essentieel. Houd dit zo door regelmatig tijd voor jezelf te nemen. Een warm bad, een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of het kijken naar een romantische film. 

Carrière Met collega’s, klanten en patiënten heb je deze week een heerlijke tijd. Je hebt mooie en interessante gesprekken met elkaar en dat maakt je job nog prettiger. Je gaat met plezier naar je werk. 

Geld Gun jezelf eens iets extra’s wanneer dat binnen het budget valt. Dat mag best een keer.  

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Algemeen Je mag iets minder gesloten zijn, Schorpioen. 

Relaties Door een gespannen invloed van planeet Uranus, heb jij de neiging om je wat meer af te sluiten, ook voor je lief. Dat wekt onbegrip en irritaties op. Ben niet bang om je kwetsbaar op te stellen, vooral niet bij mensen die je vertrouwt. 

Gezondheid Net als de Tweelingen worstel jij deze week met je emoties. Alleen sluit jij je af en probeer je er zelf mee te dealen. Wil je er liever niet over praten, dan kun je het ook opschrijven voor jezelf. Ook dat lucht op en kan tot nieuwe inzichten leiden.  

Carrière Je doet je ding deze week, zonder je al te veel van anderen aan te trekken. Zolang dat bij je job hoort, levert dit geen problemen op. Heb je met collega’s of klanten te maken, dan kan dit wrijvingen veroorzaken. Probeer hier op te letten.  

Geld Ben niet te zuinig wanneer dat niet nodig is. Soms mag je ook genieten van je geld.  

Boogschutter 23-11 t/m 22-12

Algemeen Stel beslissingen niet langer uit, Boogschutter. 

Relaties Twijfel je als single aan een date, ben dan eerlijk. Naar jezelf en naar de ander toe. Het is deze week belangrijk om beslissingen niet langer uit te stellen, dat levert namelijk onnodig stress op.  

Gezondheid Om je lekker in je vel te voelen is het aan te raden knopen door te hakken deze week, zowel grote als kleine. Anders ga je piekeren en dat is niet prettig. Je bent als Boogschutter het meest gebaat bij eerlijkheid en directheid.

Carrière Neem op je werk wat meer de leiding en bepaal je eigen richting. Is dit niet mogelijk, ga dan het gesprek met je leidinggevende aan en kijk wat er mogelijk is. Dat past namelijk veel beter bij je. 

Geld Twijfel je over een aankoop of durf je het niet te kopen, luister dan naar je gevoel. Koop het wanneer je het echt graag wilt hebben.  

Steenbok 23-12 t/m 20-1

Algemeen Nieuwe kansen, Steenbok. 

Relaties Met planeten Mercurius en Uranus aan je zijde, kan dit een verrassende week voor je worden. Zeker wanneer je single bent, kun je verrast worden door een onverwachte ontmoeting. Heb je een relatie, dan kan je lief je positief verrassen.  

Gezondheid Je bruist van de energie en je zit goed in je Steenbokkenvel. Je hebt zin om met taken aan de slag te gaan of een nieuwe uitdaging op te pakken. De kans op succes is in ieder geval zeer groot. 

Carrière Ook op dit vlak kan het een zeer opwindende week voor je worden, Steenbok. Een nieuwe collega, een promotie of nieuwe uitdaging. Saai en voorspelbaar wordt het in ieder geval niet en dat is tof. 

Geld De kans is groot dat je extra geld verdient of iets kunt verkopen met winst. Volg hierin je intuïtie.  

Waterman 21-1 t/m 18-2

Algemeen Tijd voor keuzes en beslissingen, Waterman. 

Relaties Lopen er voor je gevoel dingen niet lekker in je relatie, vriendschap of familiekring, dan wordt het tijd om daar iets aan te doen. Ga het gesprek aan of zet er een punt achter. Diep van binnen weet je wat je wilt, stel het niet langer uit.  

Gezondheid Om stress en innerlijke onrust te vermijden, is het goed om je eigen weg te bewandelen en dat betekent soms afscheid nemen van mensen of situaties. Dit is pittig, maar uiteindelijk de enige manier.  

Carrière Ook hier geldt dat het tijd is om keuzes te maken, zeker wanneer je voelt dat je niet meer op je plek zit. Je hoeft misschien niet meteen van job te veranderen, een andere functie of wijziging in taken kan ook al voldoende zijn. Maak het in ieder geval bespreekbaar.  

Geld Ga deze week niet te impulsief met je geld om, je hebt nog wat reserves nodig komende tijd. 

Vissen 19-2 t/m 20-3

Algemeen Reken op een drukke week, Vissen. 

Relaties De kans is groot dat je er voor anderen moet zijn deze week, Vissen. Een zieke ouder of vriend(in) in problemen. Je doet dit graag, hoewel het wel belangrijk is, dat je niet alles van ze overneemt. Ben het luisterend oor, de helpende hand en dat is meer dan voldoende. 

Gezondheid Je zit goed in je vel en daardoor ben je ook in staat om anderen te helpen. Ga daarin alleen niet te ver. Neem ook tijd voor jezelf en offer je niet steeds op, anders houd je het niet vol en dat is echt niet nodig. 

Carrière Op je werk is het eveneens druk en samen met een goed gevuld privéleven, kan dit wel eens wat te veel worden. Daarom is het zaak dat je je grenzen bewaakt, dan kun je hier wel mee dealen.  

Geld Financieel ziet het er prima voor je uit met planeet Venus in je teken. Geef eens iets aan jezelf uit!