Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

"Laat niet alleen je verstand, maar ook je gevoel spreken": jouw horoscoop voor deze week

doorEsther van Heerebeek-Spijkersop 16/01/2023

Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.

horoscoop

Ram 21-3 t/m 21-4

Algemeen Een week om je plannen te realiseren, Ram.

Relaties Loop niet weg van lastige gesprekken deze week, dat is puur uitstel. Je kunt beter het gesprek aangaan en er niet omheen draaien. Ben eerlijk en oprecht. Des te sneller zijn eventuele issues opgelost. 

Gezondheid Wil je je niet vervelend voelen, spreek je dan uit. Dat lucht op en zorgt voor oplossingen. Planeet Jupiter in je teken vraagt om fysieke activiteit. Ga wandelen, fietsen of sporten om jezelf weer in balans te brengen. 

Carrière Vanaf 18 januari gaat planeet Mercurius weer vooruitlopen en jouw eigen planeet Mars is dat vorige week gaan doen. Plannen die je eerder hebt uitgedacht, kun je na woensdag gaan realiseren. Vanaf dan is de kans op succes zeer groot. 

Geld Impulsiviteit ligt op de loer en de kans is groot dat je budget dat niet trekt. Het is dus even opletten geblazen.  

Stier 22-4 t/m 21-5

Algemeen Maak je minder zorgen, Stier. 

Relaties Je hebt deze week de neiging je veel zorgen te maken, Stier. Over je lief, je kids of ouders. Hier heeft niemand iets aan. Kijk hoe je het een en ander kunt oplossen of waar je bij kunt helpen, dat is veel meer waard.  

Gezondheid Gepieker is je grootste vijand deze week. Ga liever op zoek naar oplossingen of leid jezelf op positieve wijze af door meer tijd aan je hobby’s of aan beweging te besteden.  

Carrière Planeten Pluto en Uranus hebben het positief met je voor. Reken op een verrassende week op je werk en de wind in de rug. Ook is de kans aanwezig dat je een tof onverwacht resultaat behaalt.

Geld Je hebt je geldzaken prima onder controle. Hier zijn deze week geen problemen te verwachten.  

Tweelingen 22-5 t/m 21-6

Algemeen Ga niet te snel, Tweelingen. 

Relaties Nu planeet Mars weer vooruitloopt, is je ongeduld ook weer terug. Je bent snel geïrriteerd of je hebt weinig begrip voor een tragere medemens. Maak af en toe pas op de plaats en tel eerst tot tien voordat je iets zegt. 

Gezondheid Ren jezelf vooral niet voorbij deze week, Tweelingen! Je plant de week vol, zonder ook maar een beetje tijd vrij voor jezelf te nemen. Wil je ook fit van het weekend kunnen genieten, dan is het goed om hier en daar afspraken te schrappen. 

Carrière Op school of op je werk ga je als een speer. Hierdoor krijg je veel gedaan, maar het zorgt er wel voor dat je daarna uitgeput bent. Niet alles hoeft deze week klaar te zijn, probeer je dat bewust te worden. 

Geld Laat je niet verleiden tot impulsaankopen, hoe graag je iets ook wilt hebben. Sparen is nu een betere optie. 

Kreeft 22-6 t/m 23-7

Algemeen Laat jezelf meer zien, Kreeft. 

Relaties Ga je als single op date, dan mag je wat minder bescheiden zijn. Durf jezelf te laten zien! Dan is de kans veel groter dat er een klik is en dat hij je weet te waarderen. Doe jezelf vooral niet tekort, dat is zonde en onnodig.  

Gezondheid Fysiek zit je prima in je vel, je voelt je fit en energiek. Blijf in topvorm door regelmatig te bewegen en tijd in te plannen voor ontspanning. Dat is nu de manier voor jou om in balans te blijven.  

Carrière Ook op je werk mag je meer van jezelf laten zien. Zet je talenten, kennis en ervaring in, dan kun je deze week veel bereiken. Je onderschat jezelf en dat is jammer. Probeer dat deze week om te draaien. 

Geld Ga verstandig met je budget om deze week. De kans op onverwachte kosten is helaas aanwezig.  

Leeuw 24-7 t/m 23-8

Algemeen Speel deze week met de mogelijkheden, Leeuw.

Relaties Dit kan een onvoorspelbare week voor je worden, zeker omdat planeet Mercurius na dinsdag weer vooruit gaat lopen. Verwacht dus het onverwachte wanneer je afspreekt met vriendinnen, gaat daten of een gesprek hebt met je lief.  

Gezondheid Plan niet te veel, dat wordt deze week toch niets. Dat levert enkel frustraties op. Go with the flow en speel met de mogelijkheden die op je pad komen, dat is veel relaxter.  

Carrière Het voordeel van deze planeetinvloed is, dat er ook toffe kansen en mogelijkheden kunnen ontstaan. Kijk daarnaar uit en speel daarmee. Het kan je ook inspireren en dat is eveneens top.  

Geld Twijfel je over een aankoop, wacht dan tot na de 18e. Wil je het dan nog steeds, dan kun je het gerust aanschaffen. 

Maagd 24-8 t/m 22-9

Algemeen Een week om eens diep na te denken. 

Relaties Oppervlakkigheid is deze week niet je ding, Maagd. Met planeet Pluto aan je zijde, hecht je meer waarde aan diepgang. Je hebt het graag over onderwerpen die er werkelijk toe doen en je aan het denken zetten. Zowel zakelijk als privé.  

Gezondheid Dit is een uitstekende week voor je, om het rustig aan te doen. Na te denken over je leven of de gesprekken die je hebt. Fysiek kun je minder energie hebben, houd daar dus rekening mee. Mediteer of slaap wat meer. 

Carrière Ook op school of op je werk kan het vrij rustig zijn. Dat past wel bij jouw energielevel deze week. Doe dus lekker in je eigen tempo je ding, daar voel je je nu het fijnst bij.  

Geld Je bent niet echt met geld uitgeven bezig deze week en dat is prima. Daardoor spaar je automatisch.  

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Algemeen Zorg deze week extra goed voor jezelf, Weegschaal. 

Relaties Zeg tegen je lief dat je tijd voor jezelf nodig hebt. Om meer te kunnen slapen, lezen of na te denken. Dat vraagt planeet Pluto nu van je, evenals planeet Mercurius die vanaf deze week weer vooruit gaat lopen. 

Gezondheid Planeet Pluto ligt dwars, waardoor je niet zo lekker in je vel zit. Vooral mentaal gaat het niet zo lekker. Neem dus de tijd om te herstellen en weer in balans te komen. Rust, ontspanning en voldoende slaap kan hier absoluut bij helpen.  

Carrière Is het mogelijk om verlof te nemen, doe dit dan. Zeker aan het begin van de week. Is dat niet mogelijk, doe het dan rustig aan. Ga niet te snel en forceer niets. Ga op tijd naar huis.  

Geld Geld is geen issue deze week. Daar maak je je gelukkig ook geen zorgen over.  

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Algemeen Geef je job of studie al je aandacht, Schorpioen. 

Relaties Het is goed om je op je job of studie te storten deze week, alleen zie je daardoor je lief of vriendinnen wat minder. Ben eerlijk over je plannen, dan krijg je geen scheve gezichten of onbegrip.  

Gezondheid Met je eigen planeet Pluto aan je zijde, beschik je over meer dan voldoende energie en motivatie. Je hebt het gevoel dat je alles aankunt en ergens is dat ook zo!

Carrière Ga deze week voor je doelen. De kans op positieve resultaten en succes is zeer groot deze week. Zeker wanneer je je er volledig voor inzet. Zet je kennis, ervaring en talenten in, dan kan het bijna niet misgaan. 

Geld Je kunt extra geld verdienen deze week, mits je dat zou willen. Grijp de kansen die voorbijkomen.  

Boogschutter 23-11 t/m 22-12

Algemeen Blijf in balans deze week, Boogschutter. 

Relaties Probeer tijd in te plannen voor je relatie of vriendschappen, dit schiet er namelijk onbedoeld wel eens in. Je bent zo druk bezig met je job, studie of andere dagelijkse activiteiten, dat je je lief of vriendinnen onbedoeld vergeet.  

Gezondheid Je hebt weer de neiging om maar door te gaan. Dat is je valkuil. Probeer je daar bewust van te worden en op tijd in te grijpen. Werk niet over of plan een middag vrij voor jezelf, dat is alvast iets.  

Carrière Neem niet steeds extra werk op je schouders. Dat is niet nodig en heeft alleen nadelige effecten op je gezondheid. Probeer jezelf op alle fronten in balans te houden.

Geld Dit geldt ook voor je uitgaven. Geef niet meer geld uit dan je hebt, zo simpel is het.  

Steenbok 23-12 t/m 20-1

Algemeen Er komt weer schot in de zaak. 

Relaties Heb je de laatste tijd het gevoel gehad dat je relatie of een vriendschap on hold stond, dan komt daar deze week verandering in. Planeet Mercurius staat in je teken en die gaat vanaf de 18e weer vooruitlopen. Met behulp van planeet Pluto, komt er op alle fronten weer schot in de zaak. 

Gezondheid Voor je gezondheid betekent dit herstel, zeker wanneer je ziek bent (geweest). De invloed van de planeten veranderen deze week en dat heeft op jouw gezondheid gelukkig een positief effect. 

Carrière Ook op school of op je werk kun je weer vooruitgang verwachten. Zat je voor je gevoel vast of gebeurde er weinig, dan komt er eind deze week eindelijk verandering in.  

Geld Op financieel vlak zit het goed. Wil je ergens in investeren, doe het dan na de 18e.  

Waterman 21-1 t/m 18-2

Algemeen Een belangrijke week voor je carrière, Waterman.

Relaties Planeten Venus en Saturnus in je teken, beloven mooie ontwikkelingen binnen je relaties. Vooral zakelijke gesprekken en ontmoetingen zijn zeer positief. Je hebt veel aan je netwerk deze week. 

Gezondheid Je zit goed in je vel en je bent in staat om te genieten met planeet Venus in je teken. Neem daar dus vooral de tijd voor, juist wanneer je het druk hebt. Dan heb je het namelijk het meest nodig! 

Carrière Voor zakelijke gesprekken, sollicitaties of beoordelingsgesprekken is dit een topweek. Dit kan zelfs onderscheidend zijn voor je verdere carrière. Laat jezelf dus zien en weet wat je waard bent. 

Geld Een prima week om te onderhandelen, vooral over je salaris. Vraag vooral niet te weinig. 

Vissen 19-2 t/m 20-3

Algemeen Denk na voordat je beslissingen neemt. 

Relaties Neem je tijd voor je lief, vriendinnen, familie of collega’s. Dit is geen week om snel afspraken te doorlopen. Het gaat nu om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. Het schenkt je op deze manier veel meer plezier en voldoening. 

Gezondheid Je kunt deze week wat vaker moe zijn en het is goed om daaraan toe te geven, Vissen. Dit is een week om energie te vergaren, op te laden en bij te tanken. Gun jezelf dat ook, zonder je daarover schuldig te voelen. 

Carrière De kans is groot dat je voor beslissingen komt te staan en dan is het goed om niet te snel te reageren. Neem je tijd, daar is het namelijk te belangrijk voor. Laat niet alleen je verstand, maar ook je gevoel spreken.  

Geld Ook hier geldt dat haastige spoed zelden goed is. Neem voor alles je tijd deze week, ook je uitgaven.