Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Lekker vegetarisch: tagliatelle met courgette en citroen

doorNele Annemansop 27/09/2016

Laat voor een dag je geliefde stukje vlees achterwege, want op 1 oktober is het Wereld Vegetarisme Dag. Wat minder vlees en meer groenten is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor je gezondheid. Geen inspiratie? Wij schotelen je de komende dagen heel wat lekkere vegetarische recepten voor!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 g tagliatelle
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 360 g tofugehakt
  • 2 el sojaboter
  • 2 - 3 takjes citroentijm
  • 1 citroen (sap en geraspte schil)
  • 250 ml sojaroom
  • zout en peper

Bereiding

  1. Was de courgettes, snijd ze in twee en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui fijn en fruit ze in sojaboter. Voeg er de courgetteblokjes, de takjes citroentijm, het citroensap en de citroenrasp bij. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat 10 minuten garen onder een gesloten deksel. Voeg het tofugehakt erbij. Giet er de sojaroom bij, schep om en laat nog 5 minuten zonder deksel op een matig vuur verder sudderen.
  3. Kook de tagliatelle ‘al dente’, verdeel over de borden en schep er de courgette-tofusaus over.

Dit recept werd je aangeboden door Eva vzw. Voor meer info over de veggieweek, surf naar http://www.evavzw.be/veggieweek