Leestip: unplug jezelf

doorLieve Claeysop 21/03/2017

Ervan overtuigd dat meditatie niets voor jou is? Lees dan eens ‘Unplug, snel opladen door meditatie’ van Suze Yalof Schwartz. De kans is groot dat je van gedachte verandert.

We hebben het allemaal druk, druk, druk en snakken naar rust. En dus dromen we van vakanties op exotische stranden of soms zelfs van een heel nieuw leven. Maar rust hoef je helemaal niet zo ver te zoeken maakt Suze Yalov Schwartz, in een vorig leven een drukbezette Amerikaanse fashion editor, in haar boek ‘Unplug’ duidelijk. Daarin legt ze uit hoe het ontdekken van meditatie haar hele leven ten goede veranderde.

Als je ervan overtuigd bent dat meditatie niets voor jou is: dat dacht zij ook. Tot ze ontdekte dat meditatie helemaal niets zweverigs – mantra’s en lotushouding mogen, maar moeten bijvoorbeeld helemaal niet – of ingewikkelds hoeft te zijn – je gewoon op je ademhaling concentreren, brengt je al een heel eind. En aan een paar minuten per dag heb je al genoeg om voortaan rustiger, gelukkiger en zelfs slimmer door het leven te gaan. Hoe je dat precies aanpakt legt ze in haar boek to-the-point en met vijftien praktische en no-nonsense meditatieoefeningen uit. Mij heeft ze alvast overtuigd om het te proberen. Misschien kan het ook jou helpen om voortaan wat meer ‘zen’ door het leven te gaan?

‘Unplug, snel opladen door meditatie’, Suze Yalof Schwartz (Altamira, € 14,99).