Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Lekker vegetarisch: veggie lasagna

doorNele Annemansop 26/09/2016

Laat voor een dag je geliefde stukje vlees achterwege, want op 1 oktober is het Wereld Vegetarisme Dag. Wat minder vlees en meer groenten is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor je gezondheid. Geen inspiratie? Wij schotelen je de komende dagen heel wat lekkere vegetarische recepten voor!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 12 lasagnevellen
  • 500 g tofugehakt
  • 2 uien (versnipperd)
  • 4 tomaten (in stukjes)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 dl groentebouillon
  • Provençaalse kruiden
  • 500 ml ongezoete sojamelk
  • 75 g tarwebloem
  • 75 g sojaboter
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 3 el gistvlokken (optioneel)
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Maak eerst de tomatensaus: stoof de ui aan samen met de Provençaalse kruiden, de knoflook en de tomatenpuree. Voeg nu de tomaten, het tofugehakt en de groentebouillon bij de uien en laat het geheel goed doorkoken tot je een saus hebt.
  3. Voor de bechamelsaus maak je eerst een roux van de sojaboter en de bloem. Giet in kleine hoeveelheden de sojamelk bij de roux en roer stevig tot je een gladde saus hebt. De saus is beter iets te slap dan te stevig want de lasagnevellen nemen tijdens het garen veel vocht op.
  4. Bouw in een ovenschaal de lasagne op: begin met een laag tomatensaus, een laag lasagnevellen en eindig met een laag bechamelsaus.
  5. Plaats de lasagne 30 tot 40 minuten in de oven.
  6. Geef aan je lasagne een originele toets door hem 5 minuten voor het einde van de baktijd te bestrooien met amandelschilfers.

Dit recept werd je aangeboden door Eva vzw. Voor meer info over de veggieweek surf naar http://www.evavzw.be/veggieweek