Maak snoepjes van je favoriete wijn
Dol op een wijntje? Dan zal je blij zijn om te horen dat je je favoriete roséwijn nu ook kan eten!

De luxueuze snoepboetiek Sugarfina verraste haar klanten deze zomer met gummybeertjes met een infusie van roséwijn. Alleen was de 'Rosé All Day'-collectie in een mum van tijd uitverkocht en is de wachtlijst nog steeds lang. Gelukkig kan je de snoepjes ook gewoon zelf maken.
De snelste en makkelijkste manier om van de rosésnoepen te genieten is door een zak gummybeertjes te kopen en die in een kom te doen. Giet er vervolgens een fles van je favoriete roséwijn over (net genoeg om de snoepen te bedekken) en laat ze een nachtje in de koelkast weken.

Maar wie ambitieus is kan de snoepjes ook helemaal zelf maken en daarvoor het recept van Vogue volgen.
Ingrediënten:
- 1 kop rosé
- 5 el poedergelatine
- 1/2 kop suiker of 2 tot 4 el ahornsiroop/honing
Zo ga je te werk:
1. Verwarm de wijn in een kleine pan op een laag vuur.
2. Voeg de gelatine langzaam - lepel voor lepel - toe.
3. Eens de gelatine is opgelost kan je zoetstof naar smaak toevoegen en het mengsel in vormpjes gieten.
4. Laat alles minstens twee uur opstijven en bewaar de snoepen in de koelkast.
Tip: vormpjes koop je makkelijk via Amazon.