Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Manifesteer het leven dat je wil: 3 tips om het geluk te grijpen

doorRedactieop 20/07/2022

Ligt geluk écht voor het grijpen? Kan je een optimist worden als je een geboren zwartkijker bent? En waarom is genieten van het leven soms zo moeilijk? Op zoek naar de handleiding voor een gelukkig leven. Hier delen we alvast 3 tips om het geluk te leren grijpen.

3 tips van coach en onderzoeker Jacky van de Goor voor méér ‘klein geluk’ bij je thuis. Zij doet onderzoek naar de meest betekenisvolle herinneringen van mensen, en ontdekte hoe belangrijk verbinding en verwondering zijn voor een zinvol leven.

1. Eén herinnering
Stel je huisgenoten aan tafel de vraag wat hun leukste of mooiste moment van de afgelopen dag was. Laat iedereen vertellen en luister zonder te onderbreken. Je kan het dagelijks doen, of wekelijks, als een terugkerend ritueel tijdens het eten. Of stel de mensen die je dierbaar zijn deze vraag: welke ene herinnering uit je hele leven zou je kiezen om mee te nemen naar het hiernamaals?

2. Feest!
Bedenk samen een bijzondere, nog niet bestaande feestdag. Vier deze dag vandaag uitbundig. Zorg voor een toepasselijke aankleding.

3. Je steentje bijdragen
Doe drie steentjes in je linker broekzak. Elke keer dat je deze dag iets ervaart waar je dankbaar voor bent, verplaats je een steentje naar je rechterzak. Ga pas slapen als alle steentjes verplaatst zijn.

Meer betekenisvolle tips vind je in ons augustusnummer, nu in de winkel!