Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Manifesteer het leven dat je wil: tevreden met wat je hebt

doorRedactieop 15/12/2021

Nog even geduld en je kan met SpaceX op reis naar de maan. Onder het motto: the sky is no longer the limit. Maar maakt die drang naar méér en beter ons ook gelukkiger? Betekent een bloeiende carrière of een volgeboekte agenda meteen ook dat je geslaagd bent in het leven? We vroegen het aan experten Malaika Brengman en Erik Franck die hier alvast drie tips delen.

1. Herhaal positieve affirmaties

‘Wie dagelijks even uitzoomt en positieve affirmaties (als in: ‘Ik kom niks tekort’) herhaalt, komt in een mindset die je gedachten ondersteunt. Meditatie en mindfulness kunnen ook heilzaam zijn.’ (Brengman)

2. Verbaasde kabouter

‘Bekijk de wereld eens vanuit een ander perspectief. Stel dat je een nieuwe auto overweegt, kijk dan met verbazing naar dat voornemen, vraag je af waar het vandaan komt en of het terecht is.’ (Franck)

3. Overvloed troef
'Abundance-denkers gaan nog een stapje verder. Probeer in plaats van in tekorten of beperkingen te denken, ervan uit te gaan dat er van alles – liefde, geld, succes ... – genoeg is. Voel eens wat er gebeurt wanneer je veel geeft (van attenties tot complimenten).’ (Brengman)

Meer lezen? Ons januarinummer ligt nu in de winkel!