Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Met deze simpele ochtendgewoonte blijf je heel de dag productief (en het is geen meditatie)

doorNele Annemansop 12/07/2017

Je wekker loopt af om 6 uur en je rolt, of struikelt, uit bed om 's morgens nog een rondje te gaan joggen en je kinderen op tijd naar de speelpleinwerking te brengen. Om 8 uur ben je gedoucht, heb je ontbeten en ben je op weg naar je werk. Puik werk! Helaas is er van je energie om klokslag 14 uur niets meer te bespeuren. Uit onderzoek blijkt nu dat deze ochtendgewoonte je heel de dag productief houdt.

De makkelijkste oplossing is natuurlijk om naar je zwart kopje goud te grijpen als je worstelt met een namiddagdipje (of je kan die sportsessie skippen), maar eigenlijk hoef je zelfs niet zoveel te doen. Volgens nieuw onderzoek kan je namelijk heel de dag gefocust en productief blijven als je dertig minuten langer slaapt.

En dan gaat het niet over mensen die heel de dag in de zetel hangen, of wel aan de aanbevolen acht uur per nacht raken. Zo testte de universiteit van Californië zeventien baseballspelers. Een groep sliep zoals gewoonlijk (iets meer dan zes uur), de andere groep 36 minuten langer. En wat bleek? Hoewel het verschil maar 36 minuten bedroeg, rapporteerde de tweede groep dat ze minder vermoeid en gespannen was en dat ze zich beter kon concentreren.

Dus de volgende keer dat alles op je bureau interessanter wordt dan je computer, probeer dan 's avonds eens een aflevering minder van je favoriete serie te bekijken of dat laatste glas wijn af te slaan. Je productiviteit (en je baas) zullen je dankbaar zijn!