Met dit fruit hou je je glas wijn koel zónder ijsblokjes

doorNele Annemansop 06/07/2018

In een ideale wereld lig je nu op een zonovergoten strand te sippen van een frozen margarita, maar tot het zover is moet je het doen met je eigen tuin of terras en een glaasje wijn. En om dat heerlijke glaasje koel te houden, vonden wij een geniaal trucje, zelfs als je vergat om de fles in de koelkast te zetten.

Wat moet je doen?
Vries op voorhand een voorraadje witte druiven in. Dan, als het tijd is om te klinken, doe je drie of vier druiven in je glas en je chablis is in geen tijd gekoeld én dat blijft ie ook.

Waarom werkt het?
In tegenstelling tot veel andere fruitsoorten is de schil van een druif sterk genoeg om de vloeistof en de smaak erin te houden. Kortom, je hoeft dus letterlijk geen water (aka ijsblokjes) bij de wijn te doen om te genieten van een fris glas.

Extra bonus? Als je je glas opgedronken hebt, wacht er je een lekkere (én gezonde) snack op de bodem. Proost!