Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

"Met een dwarsliggende planeet Neptunus en een ongeduldige planeet Mars, is de kans op irritaties groot": jouw horoscoop voor deze week

doorEsther van Heerebeek-Spijkersop 09/01/2023

Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.

horoscoop

Ram 21-3 t/m 21-4

Algemeen Je bent zeer gemotiveerd, Ram.

Relaties Met alleen planeet Jupiter in je teken, neem je graag initiatieven. Is je seksleven ingedut, dan is dit een prima week om daar iets aan te doen. Je libido is nu hoog. Als single ga je voor een onenightstand en niet zonder succes.  

Gezondheid Je barst van de energie deze week. Dat is goed nieuws en tegelijkertijd je valkuil. Ken je grenzen en overdrijf niet, anders lig je dit weekend uitgeput op de sofa. 

Carrière Je bent gemotiveerd om je job of studie goed te doen. Met planeet Jupiter aan je zijde, gaat je dat waarschijnlijk wel lukken. Let wel op dat je niet steeds haantje de voorste wilt zijn, dat nemen je collega’s je niet in dank af.  

Geld Je budget staat er goed voor. Je kunt je best iets extra’s permitteren. 

Stier 22-4 t/m 21-5

Algemeen Prettige sociale contacten. 

Relaties Onder positieve invloed van planeten Uranus en Neptunus heb je prettige sociale contacten deze week. Niet alleen privé, ook op school of op je werk heb je fijne gesprekken en ontmoetingen en daar mag je reikhalzend naar uitkijken. 

Gezondheid Je zit momenteel goed in je Stierenvel. Je bevind je weer in een routine en dat vind je heel prettig als aardeteken. Blijf wel regelmatig bewegen, anders word je snel stijf met pijnlijke spieren als gevolg. 

Carrière Op school of op je werk zit je in een prettige flow. Je hebt nu veel aan je collega’s of medestudenten, waardoor je taken je uitstekend afgaan. Dit wordt een succesvolle werk- of studieweek. 

Geld Nog steeds zijn onverwachte kosten mogelijk. Gelukkig ben je daarop voorbereid. 

Tweelingen 22-5 t/m 21-6

Algemeen Er kunnen irritaties zijn deze week. 

Relaties Met een dwarsliggende planeet Neptunus en een ongeduldige planeet Mars, is de kans op irritaties groot. Niet alleen tussen jou en je lief, ook op je werk of binnen je gezin. Dat maakt de sfeer soms zeer geladen. 

Gezondheid Het is goed om tijd vrij te maken voor je hobby’s of sport om je energie op positieve wijze te kanaliseren. Anders zit je jezelf deze week grondig in de weg. Blaas zoveel mogelijk stoom af.  

Carrière Niemand gaat zo snel als jij en dat irriteert je. Dit steek je ook niet onder stoelen of banken, met wederzijds ongenoegen als resultaat. Misschien kun je iets meer begrip opbrengen voor het tempo van anderen.  

Geld Omdat planeet Mars retrograde loopt, ga je gelukkig niet al te impulsief met je geld om. Dat is nu hard nodig.  

Kreeft 22-6 t/m 23-7

Algemeen Bewaak je grenzen, Kreeft. 

Relaties Je staat weer als vanouds voor iedereen klaar. Thuis, op je werk of binnen je familie. Dit wordt meestal gewaardeerd, alleen soms ga je hierin te ver. Niet alleen voor jezelf, ook voor diegenen die je helpt, die kunnen dat namelijk als verstikkend ervaren.  

Gezondheid Je gaat veel te vaak over je grenzen heen en daar put je jezelf enorm mee uit. Trap dus tijdig op de rem. Je kunt niet iedereen helpen, zeker niet wanneer het ten koste gaat van je eigen energielevel. 

Carrière Weet waar jouw taken en verantwoordelijkheden liggen, anders ben je in no time het werk aan het doen van al je collega’s. Je doet echt veel meer dan nodig, probeer daar eens op te letten. 

Geld Planeet Uranus belooft een leuk extraatje deze week. Beloon jezelf hier eens een keer mee.  

Leeuw 24-7 t/m 23-8

Algemeen Je piekert veel, Leeuw.

Relaties Je denkt deze week veel na over je relatie, een vriendschap of je vriendengroep. Je vraagt je af of het je allemaal nog wel bevalt. Let op dat je niet te veel gaat piekeren, daar los je namelijk weinig mee op. 

Gezondheid Om je stresslevel en gepieker te verlagen en te verminderen, is het goed om over je zorgen te praten. Dit lucht niet alleen op, het kan ook tot nieuwe inzichten en oplossingen leiden. 

Carrière Op je werk is er van alles gaande en dat baart je eveneens zorgen. Toch kun je op dit moment niets anders doen dan afwachten. Meer dan je best doen, kun je nu niet. 

Geld De kans is groot dat je ook over je inkomen piekert. Zorg voor reserves, dat geeft je rust. 

Maagd 24-8 t/m 22-9

Algemeen Ga iets minder snel deze week, Maagd.

Relaties Het is goed om met je lief plannen te maken voor de komende tijd. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en dan is het aan te raden om te onderzoeken of jullie nog steeds op dezelfde lijn zitten.  

Gezondheid Fysiek zit je goed in je vel. Planeet Neptunus ligt helaas wel dwars, waardoor je sneller moe kunt zijn. Neem dus af en toe gas terug, ren jezelf vooral niet onnodig voorbij. 

Carrière Je wilt sneller dan nu mogelijk is. Ook deze week loopt jouw planeet Mercurius nog retrograde, waardoor er vertragingen zijn waar jij persoonlijk niets aan kunt doen. Dus maak het jezelf vooral niet te moeilijk.  

Geld Diezelfde Mercurius retrograde zorgt ervoor, dat je beter geen impulsieve financiële beslissingen kunt nemen. 

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Algemeen Je komt voor keuzes en beslissingen te staan. 

Relaties Loopt het niet lekker in je relatie, dan kan een time-out de beste keuze zijn. Neem je tijd om de knoop door te hakken, het moet vooral goed voor jou voelen. Dit kan ook met een vriendschap te maken hebben.  

Gezondheid Als luchtteken denk je veel na en daar komen deze week ook nog keuzes en beslissingen bij. Als eeuwige twijfelaar een pittige taak! Houd je eigen welzijn in je achterhoofd, dan doe je altijd het juiste.  

Carrière Op school of op je werk dien je eveneens een keuze of beslissing te maken. Praat erover met collega’s of medestudenten, maar laat je er niet door beïnvloeden. De keuze moet de jouwe zijn.  

Geld Moet er iets veranderen op financieel vlak, dan is dit een uitstekende week om daar actie in te ondernemen. 

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Algemeen Weinig ideeën of inspiratie. 

Relaties Loopt het niet lekker tussen jou en je lief of in bed, dan weet je daar niet meteen een oplossing voor. Planeet Uranus ligt dwars, waardoor het je tijdelijk aan ideeën en inspiratie ontbreekt. Praat er eens met een vriendin over, wellicht heeft zij nog toffe ideeën. 

Gezondheid Je kunt een beetje passief zijn deze week. Niet omdat je fysiek iets mankeert, eerder vanwege het gebrek aan motivatie. Je weet niet goed wat je wilt en daar word je inactief van. Laat het gewoon maar even zo.  

Carrière Voor je gevoel zit je op dit vlak in een impasse. Je bent je enthousiasme kwijt en je weet niet hoe je dit het beste kunt oplossen. Dit waait gelukkig allemaal weer over, dit is een tijdelijke invloed. 

Geld Je weet zelfs niet waar je je geld aan wilt uitgeven! Voor je banksaldo is dat niet zo verkeerd. 

Boogschutter 23-11 t/m 22-12

Algemeen Je hebt weinig geduld deze week, Boogschutter. 

Relaties Planeet Neptunus werkt niet mee, waardoor je soms uitermate weinig begrip voor andere mensen op kunt brengen. Vooral wanneer ze in jouw ogen traag of ongemotiveerd zijn. Je stelt zeer hoge eisen aan iedereen.  

Gezondheid De lastige invloed van planeet Neptunus zorgt voor weinig geduld, waardoor je vaak over je grenzen heengaat. Dit heb je waarschijnlijk niet eens in de gaten! Word je hier meer bewust van en pas je tempo aan.  

Carrière Op je werk gaat voor je gevoel eveneens alles te langzaam. Je neemt daarom zelfs werk van anderen over, zodat het sneller gaat. Vraag jezelf eens af of dat per sé nodig is. 

Geld Je kunt deze week beter geen geld (uit)lenen. De kans op bedrog of het verkeerd begrijpen van voorwaarden, is nu helaas groot. 

Steenbok 23-12 t/m 20-1

Algemeen Een voorspoedige week. 

Relaties Je hebt meerdere planeten in je teken die het goed met je voorhebben. Dat betekent een toffe date als single of een opwindende tijd met je lover tussen de lakens. Met vriendinnen wordt het eveneens supergezellig. 

Gezondheid Je voelt je goed, hoewel een verkoudheid op de loer kan liggen, nu planeet Mercurius nog retrograde loopt. Zorg goed voor jezelf en je weerstand, dan kan er weinig gebeuren. 

Carrière Je haalt deze week veel voldoening en plezier uit je job of studie. Dat zorgt ervoor dat de week voorbijvliegt. Het mooie is, dat je ontzettend veel gedaan krijgt.   

Geld Blijf verstandig met je geld omgaan zolang planeet Mercurius retrograde loopt, dan kan er niet veel misgaan. 

Waterman 21-1 t/m 18-2

Algemeen Issues in je relatie, Waterman.

Relaties Spelen er issues in je relatie, dan lossen jullie dit niet zomaar op. Planeten Uranus en Mercurius liggen dwars, waardoor een oplossing nog even op zich laat wachten. Maak elkaar in ieder geval geen verwijten, dat maakt het alleen erger. 

Gezondheid Probeer je niet te veel zorgen te maken over zaken waar je geen controle over hebt. Dat heeft geen enkele zin en kost je alleen heel veel energie. Leid jezelf af met je hobby’s of een bezoek aan vriendinnen. 

Carrière Op je werk of op school verloopt het allemaal prima deze week. Daar zijn geen issues gelukkig. Het is zelfs een prima manier om je problemen thuis even te vergeten. 

Geld Planeten Venus en Saturnus zorgen voor een stabiele bankrekening en dat is fijn. 

Vissen 19-2 t/m 20-3

Algemeen Wacht niet te veel af, Vissen. 

Relaties Zie je als single iemand helemaal zitten, wacht dan niet af! Dan gaat de kans aan je voorbij. Volg je gevoel en trek je stoute schoenen aan, de kans op succes is namelijk groot. Dan moet jij wel in actie komen. 

Gezondheid Je bent deze week liever lui dan moe. Af en toe is dat geen probleem, alleen kun je er nu in blijven hangen en dan word je nog futlozer. Push jezelf af en toe om iets te gaan ondernemen of te gaan bewegen, dan word je in no time weer fit en gemotiveerd. 

Carrière Je staat deze week niet vooraan. Je laat je collega’s of medestudenten liever alles opknappen. Ze doen het misschien graag voor je, alleen helemaal eerlijk is het niet. Word je iets meer bewust van je gedrag. 

Geld Je hebt totaal geen idee wat je te besteden hebt. Voor je eigen bestwil is het goed om toch inzicht hierin te krijgen.