Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Minstens even lekker als de klassieke hamburger: de schnitzelburger

doorValérie Wautersop 12/09/2016

Deze schnitzelburger moet zeker niet onderdoen voor de hamburger. Met zijn goudbruin krokant korstje is de schnitzel ideaal voor tussen een broodje.

Dit heb je nodig:

  • 4 schnitzels
  • 100 ml arachideolie
  • 4 halve stokbroden
  • 1 komkommer
  • 2 el zure room met kruiden
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 50 g rucola
  • 12 plakjes augurk
  • 2 tomaten, in plakjes
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de schnitzels goudbruin.
Stap 2: Snij de komkommer in blokjes. Meng de zure room met de yoghurt en kruid met peper en zout. Meng er de komkommerblokjes onder.
Stap 3: Snij elk half stokbroodje door en beleg met rucola, tomaat, augurk, reepjes schnitzel en de komkommersalade.

Tip: Door de schnitzels voor het bakken met cayennepeper te bestrooien, krijgt je burger meer pit.