Must reads voor december

doorKristina Rybouchkinaop 01/12/2016, laatst bijgewerkt op 01/12/2016

Heb je een vrije avond voor de boeg? Steek de open haard aan, maak een kop warme chocomelk en installeer je in de zetel met je fleecedeken en een van de volgende literaire pareltjes.

De winterkinderen, Lulu Taylor
(Lannoo, € 15)

Als Olivia en Dan na een eindeloze reeks IVF-pogingen eindelijk een tweeling krijgen, kan hun geluk niet op. Zeker wanneer ze de kans krijgen om met het hele gezin te verhuizen naar een eeuwenoud landhuis, dankzij Dan zijn oude studievriendin Francesca. Alleen besluit Francesca om ook bij hen in te trekken. Geleidelijk aan beginnen er allerlei vragen te rijzen bij Olivia. Welke band hebben Dan en Francesca eigenlijk? En welk verleden heeft het landhuis?
Waarom lezen? Omdat de vele mysteries uit het verhaal zich een voor een onthullen, is het onmogelijk om dit boek weg te leggen.

De chemicus, Stephenie Meyer
(Lannoo, € 19,99)

Na een jarenlange carrière als geheim agente voor de Amerikaanse regering, keren Alex haar werkgevers zich plots tegen haar. Omdat ze over gevoelige informatie beschikt, wordt ze gedwongen om op de vlucht te slaan. Opeens krijgt ze echter de kans om haar naam te zuiveren, door mee te werken aan een laatste levensbelangrijke missie. Alleen wordt het iets moeilijker om haar aandacht erbij te houden wanneer ze verliefd wordt.
Waarom lezen? Stephenie Meyer werd wereldberoemd door haar tienerboekenreeks Twilight, maar ze kan ook geweldig schrijven voor volwassenen. Als je houdt van actierijke spionagethrillers, zal het boek je ongetwijfeld bevallen.

Die van hiernaast, Yewande Omotoso
(De Geus, € 19,99)

In 'Die van hiernaast' neemt Yewande Omotoso je mee naar een chique villawijk in Kaapstad. Alleen blijkt al snel dat er onder alle weelde vooral veel bitterheid verborgen zit. Althans bij de twee buurvrouwen Hortensia en Marion. Allebei zijn ze weduwe met een indrukwekkende carrière achter de rug, maar desondanks kunnen ze elkaar niet uitstaan. Tot ze gedwongen worden om samen te werken.
Waarom lezen? Omotoso sleepte al veel prijzen in de wacht in haar thuisland Zuid-Afrika. Dit is haar eerste boek dat vertaald werd in het Nederlands en dat je kennis laat maken met problematieken die een ver-van-je-bedshow lijken, maar eigenlijk best herkenbaar zijn.

Boek voor mijn dochters
(Lannoo, € 17,50)

Aan Claire haar gelukkige leventje komt abrupt een eind wanneer ze de diagnose krijgt van vroegtijdige Alzheimer. Terwijl haar herinneringen beginnen te vervagen en haar gezin steeds meer zorg voor haar moet dragen, leren zij de simpele momenten samen steeds meer te appreciëren.
Waarom lezen? Coleman brengt de ziekte van Alzheimer op een ontroerende en tegelijkertijd prachtige manier in beeld. De sympathieke peronages zorgen ervoor dat je van de eerste tot de laatste pagina met hen meeleeft.