Waarom een UV-bandje dragen altijd een goed idee is

doorValérie Wautersop 16/05/2018

In de zon vertoeven is heerlijk, maar zonnebrand loert al snel om de hoek. Niet alleen kinderen lopen het risico snel te verbranden wanneer ze te lang aan de zon worden blootgesteld, ook voor volwassenen is UV-straling een niet te onderschatten kwaad. Bij je Goed Gevoel van deze maand vind je daarom (voor slechts € 1 extra)  4 UV-bandjes, die je vertellen wanneer het tijd is om weer uit de zon te gaan. 

Hoe gebruiken? 

Onze UV-bandjes zijn er in twee verschillende maten die bestemd zijn voor volwassenen en kinderen. Doe het bandje om voor je de zon ingaat, en smeer je vervolgens in met zonnecrème (minstens factor 15!). Let erop om ook je bandje mee in te smeren. Op deze manier imiteer je ook op het UV-bandje de bescherming die een zonnecrème je lichaam biedt. 

Hoe werkt het ?

De UV-bandjes bevatten een speciale kleurstof die van kleur verandert onder invloed van UV-straling. Het bandje verandert van een geel-achtige kleur naar donkerpaars (tijd om je in te smeren) naar lichtpaars (opnieuw insmeren) en vervolgens naar geel (tijd om uit de zon te gaan). Zo weet jij vanaf nu perfect hoe lang je zonnecrème je bescherming biedt, en behoort zonnebrand hopelijk voorgoed tot het verleden. Bovendien zijn de twee kleinste bandjes voorzien van een beschrijfbaar oppervlak (waarop je bijvoorbeeld je telefoonnummer kan zetten) zodat je vanaf nu echt volledig zorgeloos met vakantie kunt!