De lekkerste zelfgemaakte limonades

doorValérie Wautersop 05/07/2016

Nu het eindelijk mooi weer belooft te worden is een lekker en verfrissend drankje altijd welkom. Wij presenteren je vandaag graag drie zomerse limonades die niet alleen heerlijk, maar ook verfrissend zijn.

Pinterest.

Perziklimonade

Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 400 gram perzikken, in kleine stukken gesneden
  • 150 gram suiker
  • het sap van 5 uitgeperste citroenen
  • 1 perzik, in schijfjes gesneden
  • munt, voor de garnering

Werkwijze:

  1. Doe het water, de stukken perzik en de suiker samen in een pannetje en breng aan de kook. Zet daarna het vuur weer lager, en laat nog drie minuten sudderen.
  2. Doe het mengsel vervolgens in de blender en mix tot je een glad mengsel verkrijgt.
  3. Giet in een kan, en zet vervolgens minstens drie uur in de koelkast
  4. Giet het mengsel door een zeef, om de puree uit de limonade te verwijderen en alleen het vocht over te houden. Voeg vervolgens het citroensap toe.
  5. Garneer je glas met een schijfje perzik, en enkele blaadjes munt.
The Cooking Bride

Roze limonade

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • de schil van 1 citroen
  • 1,3 liter water
  • het sap van 10 à 12 citroenen
  • 60 ml cranberrysap
  • 1/8 theelepel zout

Werkwijze:

  1. Doe de suiker, de citroenschil en 120 ml water in een pan. Breng aan de kook en verlaag daarna de temperatuur. Laat sudderen tot de suiker is opgelost, en haal het mengsel daarna van het vuur.
  2. Doe het overige water, het citroensap, cranberrysap en zout in een grote kan.
  3. Verwijder de citroenschil uit de warme siroop die je net gemaakt hebt. Giet de siroop vervolgens bij in de kan en roer goed door.
  4. Zet in de koelkast tot alles koud is.
Eat Yourself Skinny

Lavendellimonade

Ingrediënten:
Voor de lavendelmengeling

  • 0,5 liter water
  • 100 gram suiker
  • 60 mililiter agavesiroop of honing
  • 3 theelepels gedroogde lavendel

Voor de limonade:

  • Het sap van 10 citroenen
  • 1 liter water
  • 1 citroen, in schijven gesneden

Werkwijze:

  1. Doe een halve liter water en 100 gram suiker in een pannetje, en breng aan de kook. Roer goed door tot de suiker is opgelost. Verwijder van het vuur, voeg de agavesiroop of honing en de gedroogde lavendel toe.
  2. Dek het pannetje af en laat het mengsel een kwartier trekken. Giet het mengsel vervolgens door een zeef om de lavendel weer te verwijderen.
  3. Doe de lavendelsiroop in een kan, voeg het citroensap en het water toe en meng door elkaar. Plaats vervolgens enkele uren in de ijskast.
  4. Voeg indien gewenst een druppel blauwe en een druppel rode voedingskleurstof toe, om je limonade een mooie paarse kleur te geven.
  5. Versier je glas met een schijfje citroen.