Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Ons aprilnummer ligt nu in de winkel. Koop het nu samen met de beautiful box voor maar € 9,90 extra

doorRedactieop 18/03/2021

Het nieuwe aprilnummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Zit er nog rek op? Het belang van soepele spieren

In onze vlijt om te blijven sporten sloegen we de voorbije maanden massaal aan het sporten. Al vergaten we vaak de basis: soepele spieren. Tijd voor actie, voor we met z'n allen in een 'flexistentiële' crisis belanden.

1 jaar na corona: wat we nu weten voor later

Al meer dan een jaar beheersen SARS-CoV-2 en COVID-19 ons leven. Wat weten we intussen over dit virus en de ziekte die het veroorzaakt? Is de behandeling verbeterd? Raken we nog van corona af? We vroegen het drie topexperts.

Body neutralist is het nieuwe body positivity

'Kunnen we onze lichamen alsjeblief normaliseren?' roept popster Billie Eilish op. Bij body neutralist aanvaard je je lijf zoals het is, en focus je meer op hoe het voor je zorgt. Psychologen Gudrun Hespel en Liesbeth Woertman over het neutrale lichaamsgeluk.

Ik ben omdat wij zijn: wat we kunnen leren van Ubuntu

Corona zaait verdeeldheid. Over mondmaskers, vaccins en de maatregelen. En dat is jammer. Tijd voor Ubuntu. Deze Zuid-Afrikaanse filosofie vertrekt vanuit het idee dat het geluk van de mensen om je heen onlosmakelijk verbonden is met dat van jou.

Lockdowntrend tussen de lakens: slow down met tantra

De lockdown dwong ons om te onthaasten, met meer tijd voor onszelf en voor elkaar. Dat maakt tantra relevanter dan ooit. Deze eeuwenoude oosterse levenshouding zorgt voor een betere verbinding met jezelff én voor een intenser seksleven.

Verliefdheid bij kinderen is net zo echt

Cupido's pijlen treffen net zo goed kinderharten. En al zijn die hartjes fysiek wat kleiner, verliefdheid kan voor kinderen al heel emotioneel zijn. Zo ga je om met die eerste liefdes van je kind.

Dankbaarheid als positieve gelukspil

Dankbaarheid zit in de lift - misschien als tegengif voor het negatieve sfeertje van het afgelopen jaar? Een auteur en twee experts leggen uit waarom 'dank je wel' zo heilzaam is: je wordt er gelukkig van. 'Volg het voorbeeld van kinderen, want die zijn dankbaar voor de kleinste dingen.'

Haal deze maand Goed Gevoel in huis, samen met de beautiful box voor maar € 9,90 extra.

En ontdek de gratis Vakantiewijzer Toerisme Limburg Lente & Zomer vol leuke adresjes en boordevol inspiratie.