Ons augustusnummer ligt in de winkel! Koop het nu met de pleasure bag van Christine le Duc voor maar € 9,90 extra

doorValérie Wautersop 15/07/2020

Het nieuwe augustusnummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Wat je zelf doet, doe je beter: de resultaten van onze soloseks-enquête ism. Christine le Duc

Drie keer per week, drie keer per maand, in missionarishouding of soixante-neuf: er staan bibliotheken vol over hoe we ‘het’ doen. Over die andere vorm van seks blijft het verdacht stil: voor 64% van de Vlaamse vrouwen blijft soloseks taboe. Terwijl drie op de vier het wel doen. Met reden: ‘Wie masturbeert, werkt aan haar gezondheid’, stelt seksuologe Chloé De Bie. Hoog tijd dus om erover te spreken.

Hoezo, eentje is geentje?

Twee kinderen. Een jongen en een meisje. Het is voor de meeste koppels nog altijd de norm, de wens, het perfecte plaatje. Toch zijn er gezinnen die bewust kiezen voor één kind. Met alle voordelen, maar ook alle vooroordelen van dien – zeker in tijden van corona. Gezondheidszorg- psycholoog dr. Jacqueline van Swet geeft meer uitleg over deze keuze.

SOS zomerinsecten

Daar zijn ze weer, onze zoemende vrienden. Tot ze steken of bijten, en de vriendschap over and out is. Wie zijn ze en welke zijn nieuw? Hoe bescherm je je? Kunnen muggen het coronavirus overdragen? En is de Aziatische hoornaar écht gevaarlijk? Tijd voor een update.

Het sterke geslacht? Dat zijn wij!

Van de zorg tot in het onderwijs. Het lijkt of vooral vrouwen de maatschappij rechthouden in deze coronacrisistijd. Doen vrouwelijke leiders het anders en beter? Waarom sterven vrouwen minder vaak aan COVID-19? We zochten uit wie echt ‘het sterke geslacht’ is.

De gezonde gewoontes van Marc Van Ranst

Op zijn bureau een halflege doos Pringles. Over zijn stoel een van zijn legendarische River Woods-truien. Tegenover ons aan tafel: een ontspannen Marc Van Ranst (55), die het eindelijk weer iets rustiger heeft na het meest intense halfjaar ooit. Hij vond zowaar een gaatje in zijn agenda om over zijn gezonde gewoontes te praten.

Mondmaskerbeauty: zo vermijd je huidirritatie

Waar is de tijd dat we bij het woord 'gezichtsmasker' nog aan een pampermomentje in ons huidverzorgings- ritueel dachten? Anno 2020 heeft het woord een heel andere betekenis. En dat heeft óók zo zijn gevolgen voor datzelfde beautyritueel. Dermatologe Ingrid Van Riet geeft tekst en uitleg.

Zo werkt het tienerbrein: 7 eyeopeners voor elke ouder

Een tiener in huis kan een beproeving zijn. Zit je soms met de handen in het haar? Neurowetenschapper Jelle Jolles leert je je kind begrijpen. Want heel wat van dat onvoorspelbare gedrag schuilt in de hersenontwikkeling.

Even niet eten: gezonder leven door intermittent fasting

Van 16:8 tot eat-stop-eat: vasten is tegenwoordig razend populair, in welke vorm dan ook. De meest gegoogelde dieetzoekterm van 2019 was ‘intermittent fasting’. Maar loont het ook om even op je honger te blijven zitten? Wij zetten de feiten op een rijtje.

Je eigen lichaam beminnen, dat is wat iedere vrouw zichzelf zou moeten gunnen. Goed Gevoel brengt je in hogere sferen met de Pleasure bag: een schattige vibrator, vaginaballetjes, kietelveertje en glijmiddel, verzameld in een handig bewaartasje. Een tasje vol zinnenprikkelend plezier, voor slechts € 9,90 extra bij Goed Gevoel. Via deze link vind je meer info!