Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Ons augustusnummer ligt nu in de winkel. Koop het samen met de Rituals-luxe giftbox voor maar € 12,50 extra

doorValérie Wautersop 19/07/2021

Het nieuwe augustusnummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Ban de sekssleur

In Azië wisten ze het eeuwen geleden al: in bed valt er veel meer te beleven dan alleen de daad zelf. Toch laten we ons vandaag nog te vaak leiden door het beeld van wat seks zou moeten zijn. Filosoof Ype de Boer en seksuologe Rika Ponnet houden een pleidooi voor het verbreden van ons erotisch perspectief.


De psychologie van lang haar

Long hair, don't care, zo luidt de Engelse zegswijze. Alleen, de ervaring leert ons het tegendeel. Denk maar aan de verhalen van Samson of Rapunzel. Vanwaar die fascinatie met lange lokken?

Welkom in de buskesclub!

Ze zijn onderweg. Het pad is hobbelig. Sommigen zijn nog maar net vertrokken, terwijl anderen al jaren op de bus zitten. Op hun eindbestemming wacht een baby. Misschien halen ze de meet. Misschien ook niet. Misschien blijven ze op de bus zitten. Misschien stappen ze af en kiezen ze vol moed voor een andere route. Maar al te vaak reizen ze in stilte, deze vrouwen met een onvervulde kinderwens.

Vlekken op alle plekken

Mensen met veel moedervlekken verouderen minder snel. Dat mag je letterlijk nemen. Hun huid blijft langer fris en rimpelvrij en ze hebben sterkere spieren en beenderen. Keerzijde van de medaille: hun kans op een melanoom is iets groter.

Codependentie, een pijnlijke spiegel

Codependentie is een term die oorspronkelijk gebruikt werd in de verslavingszorg, maar steeds meer zijn weg vindt naar de reguliere psychologie. Bovendien komt het veel vaker voor dan je zou denken.

Zaadstop: alles over anticonceptie voor mannen

Al zo'n vijftig jaar horen we dat de befaamde mannenpil 'bijna op de markt' is. En er zit blijkbaar nog aardig wat in de pijplijn, zoals gels en vreemde penisstickers. We zijn er bijna, maar toch niet helemaal...

SOS zomerkwaaltjes

Hoe hard de zomer ook 'zorgeloosheid' en 'genieten' roept, toch kunnen allerlei euvels de pret tijdelijk bederven. Met de wijze raad van dr. An De Sutter geef je die typische zomerkwalen minder kans.

TET-talk: wie durft nog topless?

Ooit was het de normaalste zaak van de wereld: vakantiemodus aan, bikinitopje uit. Maar tegenwoordig zien we vooral bedekte borsten op het strand. Durven we ons niet meer bloot te geven?