Ons julinummer ligt in de winkel! Koop het nu met Rituals aftersun & scrub voor maar € 9,90 extra

doorValérie Wautersop 17/06/2020

Het nieuwe julinummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Op vakantie in je hoofd

Of je met vakantie gaat of thuisblijft deze zomer, je alledaagse zorgen even achter je laten is héél belangrijk. Psycholoog en vakantie-expert Jessica de Bloom weet hoe én waarom dat zo nodig is. 

Eerste hulp bij motivatie-inflatie

Wie had gedacht dat er alleen maar een pandemie nodig was om erachter te komen dat sporten best meevalt? Plots heeft iedereen een paar oude loopschoenen gevonden. Maar hoe hou je die motivatie vast? 

Brein onder stroom

Elektromagnetische pulsen die dwars door de schedel heen gaan en je hersenen stimuleren? Klinkt griezelig, maar het werkt. rTMS is even efficiënt tegen depressie als antidepressiva of psychotherapie. 

Staycation met kids

Met de kids in quarantaine was een ferme uitdaging. En ook in de vakantie gaan we misschien wat meer thuis zijn dan normaal. Hoe belangrijk is structuur voor kinderen? Hoe strak moet je de teugels houden? Deze 7 tips van de kinderpsychologe helpen je de zomer door. 

Eau revoir: de opkomst van watervrije beauty

Tegen 2025 zou twee derde van de bevolking te maken krijgen met waterschaarste. En ons badkamerritueel zou daar weleens een belangrijke rol in kunnen spelen. Tijd om je onder te dompelen in de wondere wereld van de watervrije beauty. 

De waarheid over leugens

Eerlijk duurt het langst. Dus om je de waarheid te vertellen: we liegen alle- maal flink wat af. Gemid- deld zo’n twee keer per dag, om precies te zijn. Al is dat een pak minder problematisch dan het lijkt. Sterker: leugens blij- ken het sociale bindmid- del bij uitstek. 

Vallen, opstaan en weer doorgaan: zo wapen je jezelf tegen tegenslag

Het leven kan soms lelijk zijn. Ziekte, ontslag of een ander soort pech onderweg: hoe komt het dat de ene persoon in de put blijft steken, terwijl de andere na elke uppercut weer overeind komt? Veerkracht blijkt het codewoord.