Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Ons julinummer ligt nu in de winkel. Koop het samen met de Caudalie-summerbox voor slechts € 12,50 extra!

doorRedactieop 15/06/2022

Het julinummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel, een zwoele editie vol zomerse avonturen, wakkere inzichten en pakkende verhalen. We geven alvast een voorsmaakje van wat je mag verwachten.

Handleiding voor een hechte vriendschap

Of je er nu eentje, twee of een hele hoop hebt: vrienden zijn net zo heilzaam voor je als zuurstof en beweging. Tot ze het niet meer zijn. Wat maakt of kraakt een hechte vriendschap, en wanneer is het een goed idee om op de pauzeknop te duwen? 

Tijd voor avontuur
Tijdens een weekendje kamperen beslissen om je huis in de stad te verkopen, na een trektocht de stekker uit een toxische relatie trekken, dichter bij jezelf komen dankzij een dagelijkse duik in een ijskoud meer. Kleine avonturen hebben soms grootse gevolgen. Dat voelen we intuïtief allemaal aan. Maar waarin schuilt nu precies de kracht van een micro-avontuur? 

Gezond op reis: geef vakantiekwaaltjes geen kans
Eindelijk, je favoriete tijd van het jaar: vakantie! Helaas is de pret voor sommigen snel voorbij. Ongeveer de helft van de internationale reizigers ondervindt immers een of ander medisch probleem tijdens of na de reis. Omdat voorkomen beter is dan genezen: zo wapen je jezelf tegen de courantste reiskwalen. 

De gezonde gewoontes van Metejoor

Joris - Metejoor - van Rossem (31) bracht net zijn debuutalbum Metejoor uit en domineert al een tijdje onze hitlijsten. Dat was onder andere te zien op de MIA’s, waar hij maar liefst drie prijzen kreeg. Wie gaat er schuil achter die catchy songs? Een gevoelig man, zo blijkt. Een gesprek over de liefde, ADHD en de drang om te pleasen. 

Zo blijft negativiteit niet kleven: hak je plakgedachten in de pan
Een sneer van een familielid, terloopse kritiek van een collega of een lompe opmerking die je zelf maakte: waarom blijven sommige voorvallen jarenlang hangen? En hoe wapen je je tegen die ‘plakgedachten’? 

Onbevreesd naar de gynaecoloog

Voor sommige vrouwen gaat een bezoek aan de vrouwendokter gepaard met knikkende knieën en liters angstzweet. Ze zijn bang voor de diagnose, maar nog meer voor het onderzoek zelf. Herkenbaar? Misschien heb je wel ‘pelvic exam anxiety’. Is er een dokter in de zaal? 

Spreekuur orgasmes
Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur over gezondheidsissues waar veel mensen mee kampen. Als lezer(es) heb jij de kans om vanaf de eerste rij je problemen voor te leggen aan een expert ter zake. Deze keer beantwoordt Chloé De Bie al jullie vragen over het orgasme. 

Kom hier dat ik je kus

We maken er schilderijen van. We zingen erover. We bezegelen er ons huwelijk mee. Waarom kussen we? Doet iedereen het, en delen we onze liefde voor lopen nog met andere dieren? 7 dingen die je moet weten over de kus.

Maak je picknick picture perfect 

Dagje vrij? Verras je liefste of je beste vriendin met een gezonde lunch al fresco. Dit elegante picknick-menu is een feestje voor je ogen én je smaakpapillen. En bovendien helemaal pinterestproof.