Ons oktobernummer ligt in de winkel. Koop het nu met de Magic Beauty Adventure Box van Rainpharma voor maar € 22 extra

doorValérie Wautersop 16/09/2020

Het nieuwe oktobernummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Gefermenteerde beauty: mooi dankzij gisting

Nieuw uit Korea: gefermenteerde skincare waarbij gistingsprocessen zorgen voor een huid in topconditie. Klinkt goed, maar is gist echt the next best thing? Of hebben we ons daarin danig -nu ja- vergist?

Bubbel vs bubbel: maakt corona ons individualistischer?

Nu we stilaan wennen aan de nieuwe 1,5-meter-samenleving dreigt ook ons doen en denken individualistischer te worden. Hoe dat komt, wat de mogelijke gevaren zijn en hoe het beter kan: we vroegen het aan Beate Volker en Ignace Glorieux, allebei professor sociologie.

Klaar in een jaar: maak werk van je droomjob

Oprah Winfrey is gemaakt voor haar job - en dat heeft de leading lady van de tv helemaal aan zichzelf te danken. Ze blijft zichzelf heruitvinden en surft op de golven van haar eigen succes. Ook wij kunnen blakend van zelfvertrouwen ons werk doen, zeggen experts Ann De Bischop en Anja Van Nueten. Zij leggen uit hoe je van een job een droombaan maakt - of hoe je desnoods werk vindt dat wél bij je past.

Villa achterwerk: alles over het gat in onze kennis

We hebben er allemaal een. En toch is er geen enkel lichaamsdeel waar we zo geheimzinnig over doen én zo weinig over weten. Bart Van Geluwe vindt dat het dringend tijd is voor wat openheid over... de anus.

Bang om te falen

Sommige kinderen hebben het moeilijk met nieuwe situaties, terwijl anderen worstelen met cognitieve of fysieke uitdagingen. Dan krimpen ze in elkaar of gaan ze in verzet. Vaak heeft zo'n reactie te maken met faalangst of een laag zelfbeeld. Maar wat is dat precies? Hoe herken je het als ouder, en vooral: wat kan je eraan doen?

De kloof in bed

Je sleurt elkaar niet meer het bed in. Als hij wil, dan heb jij hoofdpijn. Heb jij zin, dan ligt hij al te ronken. En dus wordt het alweer: 'Vanavond niet, schat.' Hoe overbrug je jullie kloof tussen de lakens? Met ABC bijvoorbeeld: Aanpassing, Bereidheid en Communicatie.

Mindful sporten

Waar is de tijd dat we nog geen idee hadden van onze hartslag in rust en ons gemiddelde aantal stappen, laat staan die van elkaar? Met de komst van apps en trackers kunnen we onze sportieve prestaties minutieus analyseren en bekritiseren. Maar is dat wel zo gezond?

Gaslighting: het vergif in relaties

Hij verdraait zodanig de waarheid dat je aan jezelf begint te twijfelen. Gaslighting is dé manipulatietechniek in narcistische relaties, maar zo subtiel dat je het vaak niet door hebt. Hoe herken je het en wat kun jij zelf doen?

Krijg jij ook maar niet genoeg van de natuurlijke verzorgingsproducten van RainPharma? Ontdek dankzij Goed Gevoel deze10 musthaves in onze RainPharma Magic Beauty Adventure Box.De 10 producten geven je huid & gelaat de verzorging die ze nodig heeft met net dat extra tikkeltje magie. Straal helemaal met deze doeltreffende producten en ga op beautyavontuur. Lees er hier meer over.