Onverwacht bezoek? Met deze 4 tips is je huis snel weer schoon

doorNele Annemansop 19/10/2019

Je herkent het vast wel: je zit rustig te eten en plots belt je schoonmoeder dat ze even langskomt. Maar niet alleen ligt de tafel vol kruimels, ook in je badkamer stapelt het wasgoed zich op en dan zwijgen we nog over het rondslingerende speelgoed. Snel zijn is dus de boodschap. Wij vroegen tips aan het reinigingsbedrijf Kärcher zodat je huis in no time weer toonbaar is.

Tip 1
Geur is het eerste wat je waarneemt zodra je een huis binnenstapt. Het volstaat vaak al om de ramen vijf à tien minuten wijd open te zetten om je huis te verluchten en weer lekker fris te laten ruiken. Haal slechte geurtjes, zoals van die uitpuilende vuilniszak of wasmand, ook zo snel mogelijk weg en zet ze ergens anders.

Tip 2
Kleine ingrepen kunnen wonderen doen: de kussens netjes leggen in de sofa, plaids opvouwen, tijdschriften op een stapeltje leggen, de salontafel schoonvegen met een vochtige doek ... ze nemen allemaal weinig tijd in beslag maar zorgen wel meteen voor een properder gevoel. Ook een snelle beurt met een kruimeldief - of als je nog meer tijd hebt, met de stofzuiger - geven meteen een schonere indruk.

Tip 3
Misschien krijgen je gasten ook de keuken te zien. Staat er een berg afwas? Begin dan met alles in de vaatwasser te laden. Geen vaatwasser? Laat de vuile vaat dan alvast een beetje weken in de gootsteen. Ondertussen kan je al beginnen met de andere kamers. Veeg na de vaatwas je werkbladen schoon met een vochtige doek.

Tip 4
In de badkamer en het toilet maken schone handdoeken, een spiegel zonder vlekken, propere kranen en wasbakken meteen een goede indruk. Spoel de douchebak snel met water, maak het toilet schoon en ga met een doek over de doorspoelknop om vingerafdrukken te verwijderen. Voor kleine oppervlakten in de badkamer en je keuken kan je ook een compacte stoomreiniger gebruiken. Eens dit allemaal gebeurd is, is het alleen nog maar wachten op je gasten!