Op deze manier smaakt oploskoffie echt lekker

doorValérie Wautersop 16/09/2016

Hoewel koffieliefhebbers het allerliefst een tas bloedhete versgemalen koffie drinken, is de realiteit vaak anders. Vaak moeten we -soms tegen wil en dank- teruggrijpen naar een tasje oploskoffie. Zo maak je er alsnog het beste van.

Wat je nodig hebt: oploskoffie, een tas, een lepel, warm & koud water.

Zo ga je tewerk: Giet 1 eetlepel koud water in je tas, voeg je oploskoffietoe en roer goed door tot de koffie volledig in het koude water is opgelost. Voeg vervolgens het warme water toe, en roer nogmaals goed door.

Waarom het werkt: Wanneer je oploskoffie rechtstreeks in warm water oplost zorgt dat ervoor dat een bepaalde stof - amylum - die in de korrels oploskoffie verwerkt zit hard wordt. Dit veroorzaakt de poederachtige smaak en textuur die oploskoffie vaak heeft. Door de koffiekorrels eerst op te lossen in koud water, wordt dit proces vertraagd en verdwijnt die typische poedersmaak.