Op en top Frans: quiche met zongedroogde tomaten en brie
Niets is zo simpel, maar toch zo veelzijdig als quiche. Met zongedroogde tomaten en brie wordt deze quiche ongetwijfeld een succes. Je kan de quiche warm dampend opdienen, maar evengoed ook koud. Bon appétit.

Dit heb je nodig:
300 g zongedroogde tomaten
2 uien, fijngehakt
1 lookteentje
100 g brie, in blokjes
2 tl gedroogde oregano
1 el olijfolie
klontje boter
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
3 eieren
200 ml melk
150 g geraspte kaas
peper en zout
Werkwijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2: Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met de geperste knoflook en oregano.
Stap 3: Beboter een quichevorm en leg er het bladerdeeg in. Verwijder het overhangende deeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Stap 4: Klop in een kom de eieren met de melk los. Roer de geraspte kaas door en kruid met peper en zout.
Stap 5: Verdeel het uimengsel en de zongedroogde tomaatjes over de deegbodem. Schenk er het eimengsel over en verdeel er plakjes brie over.
Stap 6: Bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar. Serveer met sla.
Tip: Je kan de quiche nog verder afwerken met plakjes mozzarella."