Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Origineel koken: hasselback kip met spinazie en feta

doorMelanie Goethalsop 01/09/2016

Hasselback kip is een variant op de hasselback potatoes. Het principe is eenvoudig: je maakt diepe inkepingen die je opvult. De hasselback kip die wij maken is smakelijk opgevuld met spinazie en feta.

Bereiding: 40 minuten

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 kippenborstfilets
  • 500 g spinazie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
  • 100 g geraspte mozzarella

Zo maak je het:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Stap 2: Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Laat er de spinazie in delen in slinken. Doe er de feta bij en laat smelten. Kruid met de cayennepeper.

Stap 3: Leg de kipfilets op de bakplaat en snij met een scherp mes enkele dwarse inkepingen tot 2/3 in het vlees.Vul elke inkeping met een lepel van het spinaziemengsel.

Stap 4: Kruid het vlees met peper en zout en het paprikapoeder. Bestrooi met de mozzarella en zet 25 minuten in de oven.

Tip: Lekker met krokant gebakken aardappeltjes.