Origineel koken: hasselback kip met spinazie en feta
Hasselback kip is een variant op de hasselback potatoes. Het principe is eenvoudig: je maakt diepe inkepingen die je opvult. De hasselback kip die wij maken is smakelijk opgevuld met spinazie en feta.

Bereiding: 40 minuten
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
- 4 kippenborstfilets
- 500 g spinazie
- 2 el olijfolie extra vierge
- 150 g feta, verkruimeld
- 1 tl cayennepeper
- 1 el paprikapoeder
- peper en zout
- 100 g geraspte mozzarella
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Stap 2: Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Laat er de spinazie in delen in slinken. Doe er de feta bij en laat smelten. Kruid met de cayennepeper.
Stap 3: Leg de kipfilets op de bakplaat en snij met een scherp mes enkele dwarse inkepingen tot 2/3 in het vlees.Vul elke inkeping met een lepel van het spinaziemengsel.
Stap 4: Kruid het vlees met peper en zout en het paprikapoeder. Bestrooi met de mozzarella en zet 25 minuten in de oven.
Tip: Lekker met krokant gebakken aardappeltjes.