Origineel: uitgeholde pompoen gevuld met stoofvlees

doorValérie Wautersop 30/10/2016

Voor diegene die graag eens willen uitpakken in de keuken is dit het ideale recept. Een mooie presentatie voor als je vrienden aan tafel hebt.

Dit heb je nodig:

  • 800 g rundstoofvlees
  • boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el bloem
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • 150 ml runderbouillon (water + 2 rundsbouillonblokjes)
  • sneetje wit brood
  • 1 el mosterd
  • 1 pompoen
  • 3 takjes tijm
  • handvol platte peterselie, gehakt
  • Peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Stap 1: Verwarm boter in een pan en bak de ui en knoflook gedurende 1 minuut. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze aan. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken.
  2. Stap 2: Doe de tomaten erdoor en overgiet met de bouillon. Voeg de takjes tijm toe en breng alles aan de kook.
  3. Stap 3: Besmeer de boterham met mosterd en leg op het stoofvlees. Zet het vuur laag en laat het 1,5 u tot 2 u, zonder deksel, stoven. Roer zo nu en dan.
  4. Stap 4: Was de pompoen en snij er met een scherp mes bovenaan een deksel uit. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 centimeter vruchtvlees rondom zitten.
  5. Stap 5: Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door hem met heet water te vullen.
  6. Stap 6: Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat garen. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Stap 7: Giet het water uit de pompoen en schep het stoofvlees erin. Garneer met peterselie.

Tip: Is de pompoen moeilijk te snijden? Doe hem dan twee minuten in de magnetron, op vol vermogen. Prik er wel eerst een paar gaatjes in - tegen het ontploffen. Laat nog een paar minuten staan en hij is een stuk zachter."