Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Pashokjesstress en miskopen? Ze zijn voorgoed verleden tijd met deze vier tips!

doorNathalie Topsop 09/06/2017

BH’s die de godganse dag in ribben porren en daarmee eerder een marteltuig dan deugddoende ondersteuning vormen, een jeans die toch net niet dat doet voor je figuur of het gevreesde rondje badpakken passen voor je verlof? Wat een vrouw allemaal lijden kan. Maar: hanteer deze vier gulden regels en je bent voorgoed van dit alles verlost.

Kies een jeans op basis van je figuur, niet aan de hand van modetrends

Als je moeilijkheden hebt om een exemplaar te vinden dat je flatteert en dat goed zit – zaten we eerlijk zijn: daar zijn we allemaal naar op zoek – ga dan eens op zoek naar een broek met wat stretch. Dat geeft wat mee, wat comfortabel is als je gezegend bent met wat vollere dijen. Vermijd een baggy exemplaar, want dat verbreedt optisch. Ja, we weten ook goed genoeg dat die modieuze ‘mom jeans’ dan in het rek zal blijven hangen. Trootst je: er zijn nog genoeg andere trends die je kan volgen. De high waist – de ideale vetrolletjesverstopper bij uitstek – blijft bijvoorbeeld hip. Grote broekzakken op de achterkant zijn dan weer de beste optie als je je achterste net iets te
weelderig vindt.

Springfield, Skinny Fit Jeans in dark blue, € 25,95.

Cup- en bandmaat: onder- of overschat ze niet

Maar liefst zeventig procent van de vrouwen draagt de verkeerde bh-maat, zo blijkt uit onderzoek. De cupmaat (het lettertje) wordt onderschat; de bandmaat (het cijfertje) onderschat. Uiteraard is er niks mis met een beetje decolleté, maar bij een bh die echt past zou er niet al te veel van de borst uit de cups mogen gulpen. Je wil immers niet de indruk wekken dat je vier borsten hebt.
Schuift het rugpand van je bh steevast richting je schouders? Dan ben je gebaat bij een kleinere omtrek. Bij een perfecte bh loopt de band evenwijdig met de beugels, oftewel mooi horizontaal over je rug.

Heidi Klum Intimates, Made in Eden voorgevormde bh in white, € 69,95.

Een blazer kopen? Focus je vooral op je schouders.

Met een blazer op je jeans wordt je outfit meteen casual chique. Als je het juiste exemplaar koopt tenminste. Een gulden regel: de inzet van je mouw moet mooi op je schouder passen. Je jasje dichtkrijgen is daarentegen geen must. Wil je vooral slanker ogen? Kies dan een gecentreerd model uit, want dat zet je taille in de verf en laat je langer ogen.

Wallis, Blazer in silver, € 54,95.

Badpakkenparade: gebruik kleur in je voordeel

Bij het kiezen van badpakken gaat de aandacht vaak vooral naar het silhouette en het design. Toch is de kleur ervan minstens even belangrijk, aangezien het een handig hulpmiddeltje is om je troeven in de verf te zetten en je minpuntjes te camoufleren. Gezegend met prachtige billen? Koop dan een broekje in een opvallende kleur of patroon. Wil je de aandacht juist wegtrekken van je brede heupen, kies dan een effen variant uit in een donkere kleur. Wees niet bang om een druk bovenstuk met een onderstuk uit een kleur te combineren of omgekeerd. Mix & match juist naar hartenlust, want ook dat is in.

Even&Odd, Bikinibroekje in white/blue, € 14,95.

Seafolly, bikinitop in white, € 79,95.