Pitabroodje gevuld met kruidig vlees en zelfgemaakte knoflooksaus
Shoarma vindt zijn oorsprong in de keuken van het Midden-Oosten. Je herkent de shoarma aan de verticaal opgestelde spit waaraan lamsvlees, kip, kalkoen of rundvlees geroosterd wordt. Vul thuis je pitabroodje met shoarma van varkensvlees, zelfgemaakte knoflooksaus, koriander en sla!

Dit heb je nodig:
- 230 g shoarma varken
- 2 el zonnebloemolie
- 4 pitabroodjes
- 1 rode ui, in ringen
- 150 g ijsbergsla, kant-en-klaar
- bosje verse koriander
Voor de knoflooksaus:
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 teentjes look, geperst
- 3 el bieslook, gehakt
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- peper en zout
Werkwijze:
Stap 1: Verwarm de olie en bak de shoarma gaar. Voeg op het einde de gehakte koriander toe.
Stap 2: Verwarm het pitabroodje in de oven of broodrooster en snij ze voor de helft open.
Stap 3: Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus.
Stap 4: Vul de broodjes met de shoarma, ui, sla en knoflooksaus.
Tip: Voeg nog komkommerplakjes toe voor extra crunch