Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

"Planeet Jupiter ligt dwars en dat betekent vaak problemen met je financiën": jouw horoscoop voor deze week

doorEsther van Heerebeek-Spijkersop 18/12/2022

Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.

horoscoop

Ram 21-3 t/m 21-4

Algemeen Je komt in rustiger vaarwater terecht, Ram.

Relaties Je krijgt deze week eindelijk meer tijd om af te spreken met vriendinnen of collega’s. Ook is quality time met je lief een absolute optie. Er komt meer rust in je leven, waardoor je eindelijk weer van je dierbaren kunt genieten.  

Gezondheid Je hebt nog steeds profijt van planeet Jupiter in je teken. Je voelt je fit, gemotiveerd en enthousiast. Je bent in staat te genieten van de contacten die je deze week hebt en de dingen die je doet.  

Carrière De kans is groot dat het op school of op je werk een stuk rustiger wordt, ondanks de naderende feestdagen. Dat stelt je in staat achterstallig werk in te halen en dat geeft een fijn gevoel.  

Geld Planeet Jupiter laat je op financieel vlak niet in de kou staan. Het ontbreekt je nu aan weinig.  

Stier 22-4 t/m 21-5

Algemeen Let op je financiën, Stier. 

Relaties Je kunt je een beetje alleen voelen deze week. Of je nu single bent of een vaste relatie hebt, je hebt het gevoel dat de ander weinig aandacht voor je heeft. Het is goed om dit aan te kaarten, dan kan hier iets aan gedaan worden. 

Gezondheid Met alleen planeet Uranus in je teken, kun je plots geveld worden door een griep of verkoudheid. Of je voelt je ineens heel moe of minder fit. Gun jezelf rust en laat anderen een keer je taken overnemen. 

Carrière Ook op je werk voel je je soms een buitenstaander. Het lijkt alsof er van alles gebeurt, waar jij niet bij betrokken bent. Toch is de kans groot dat jij alleen dat gevoel hebt en dat het in werkelijkheid best meevalt. 

Geld Op dit vlak is het echt even opletten geblazen. Je bent iets te enthousiast met geld uitgeven, zeker zo voor de Kerst. Blijf verstandig met je geld omgaan om problemen te voorkomen.  

Tweelingen 22-5 t/m 21-6

Algemeen Maak de Kerst zo tof mogelijk voor jezelf, Tweelingen. 

Relaties Jij bent waarschijnlijk niet zo dol op de Kerstdagen, omdat je dan aan verplichtingen vastzit. Planeten Mars en Jupiter hunkeren naar vrijheid en die heb je vaak niet tijdens de feestdagen. Probeer hierin de juiste balans te vinden. 

Gezondheid Planeet Mars loopt nog steeds retrograde, waardoor je minder fit kunt zijn. Ook je motivatie is ver te zoeken. Wanneer je opziet tegen de Kerst wordt dit gevoel niet beter. Zorg dat je andere dingen doet deze week waar je happy van wordt. 

Carrière Het kan onverwacht gezellig zijn op school of op je werk. Zeker wanneer er een Kerstborrel of -markt wordt georganiseerd. Zelfs al heb je in eerste instantie geen zin, het is goed om toch even te gaan kijken.  

Geld Je gaat verstandig met je geld om, omdat planeet Mars retrograde loopt. Toch mag je jezelf ook best een keer iets gunnen.  

Kreeft 22-6 t/m 23-7

Algemeen Maak je niet zoveel zorgen deze week, Kreeft. 

Relaties Je bent druk in de weer nu de Kerst in aantocht is. Je doet boodschappen en probeert alvast recepten uit. Je haalt nog de laatste cadeaus of je maakt je huis nog een keer extra schoon. Je lief kan je niet bijhouden. 

Gezondheid Je wilt het allemaal perfect doen en regelen voor de Kerst en dat kan voor stress zorgen. Dat is jammer! Probeer alles goed voor te bereiden en laat het dan los, dan kun je zelf eveneens zorgenvrij van de Kerst genieten. 

Carrière Je bent niet altijd met je gedachten bij je job of studie, waardoor je soms onbedoeld fouten maakt. Je maakt je veel te veel zorgen over de feestdagen, waardoor je snel afgeleid bent. Probeer jezelf tot de orde te roepen. 

Geld Planeet Jupiter ligt dwars en dat betekent vaak problemen met je financiën. Geef niet meer geld uit dan je hebt, ook al wil je iets nog zo graag. 

Leeuw 24-7 t/m 23-8

Algemeen Geniet vooral van de feestdagen, Leeuw.

Relaties Deze laatste week voor de Kerst staat voor jou vooral in het teken van je job of studie. Hierdoor ben je weinig thuis te vinden. Je lief baalt hier stevig van, zeker wanneer je er niet bij bent voor de boodschappen of andere huishoudelijke klussen. Houd hier iets meer rekening mee.  

Gezondheid Je hebt de invloed van planeet Jupiter aan je zijde. Hierdoor voel je je fit en positief. Zorg wel dat je ontspant na een drukke werkdag, je hebt namelijk de neiging om te overdrijven en jezelf uit te putten. Houd energie over om te genieten van de Kerst. 

Carrière Je hebt het deze week op school of op je werk prima naar je zin. Je wilt nog graag projecten afronden, voor de Kerst. Ook wanneer er Kerstborrels zijn, ben je graag van de partij. Dit ziet er tof voor je uit. 

Geld Je hebt er geen moeite mee je geld te laten rollen. Gelukkig kun je je dat nu permitteren. 

Maagd 24-8 t/m 22-9

Algemeen Een week om het rustig aan te doen. 

Relaties De planeten laten je deze week met rust, waardoor je het niet zo druk hebt als anders. Hierdoor ben je wellicht meer thuis of heb je tijd voor je lief of vriendinnen. Plan niet te veel, kijk per dag waar je zin in en tijd voor hebt, dat is veel prettiger. 

Gezondheid Het is voor je health van belang dat je het rustiger aandoet. Zeker wanneer je nog herstellende bent of je (nog) niet helemaal fit voelt. Heb je deze week verlof, dan komt dat supergoed uit. Geniet daar dan vooral van.

Carrière Ben je wel nog aan het werk, dan is het belangrijk dat je niet over je grenzen heengaat. Niet alles hoeft nu klaar te zijn. Je werk ligt er ook nog wel na de feestdagen, dus relax.  

Geld Je hebt wellicht iets extra’s ontvangen of te besteden. Denk rustig na over wat je hiermee wilt doen.  

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Algemeen Je wilt meer dan waar je tijd voor hebt, Weegschaal. 

Relaties Je kunt deze week naar veel feestjes, borrels of etentjes toe, Weegschaal. En als eeuwige twijfelaar weet je niet goed waar je voor moet kiezen. Kijk waar je de meeste zin in hebt of overleg met je lief, waar hij naartoe wilt.  

Gezondheid Het is belangrijk dat je deze week niet overdrijft met laat naar bed gaan of te veel eten of drinken. Planeet Jupiter maakt het je deze week lastig, waardoor je niet overal probleemloos mee wegkomt. Probeer dus verstandig te zijn. 

Carrière Op school of op je werk vind je het deze week vooral gezellig. Van werken of studeren komt niet zo veel! Je kletst veel liever met collega’s of medestudenten onder het genot van een hapje en een drankje. Zolang je jezelf hier niet door in de problemen brengt, is het goed. 

Geld Je shopt heel graag en zeker zo voor de Kerst. Toch is het goed om ook hierin niet te overdrijven. 

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Algemeen Doe deze week waar je zin in hebt, Schorpioen. 

Relaties De planeten hebben deze week weinig invloed op je, waardoor de week een tikkeltje saai of voorspelbaar kan verlopen. Ook tussen de lakens lijkt het vuur verdwenen te zijn. Kom zelf in actie en neem initiatieven, dan wordt het vanzelf weer een stuk spannender.  

Gezondheid De verveling kan toeslaan of je kijkt niet echt uit naar de Kerst. Dat kan je in een sombere mood brengen. Draai dit om door wat vaker dingen te doen waar je zin in hebt. Je hebt het zelf in de hand.  

Carrière Ook op je werk vind je momenteel weinig uitdagingen. Werk je voor jezelf, dan is nieuwe inspiratie ver te zoeken. Laat het even los en ontspan. De kans is groot dat je dan weer frisse nieuwe ideeën krijgt.  

Geld Je mag jezelf best een keer met iets tofs verwennen. Je gunt jezelf meestal (te) weinig.  

Boogschutter 23-11 t/m 22-12

Algemeen Zorg voor een juiste balans deze week. 

Relaties Je wilt het deze week graag iedereen naar de zin maken en je staat overal enthousiast klaar om te helpen of te ondersteunen. Hierdoor vergeet je jezelf! Hoewel planeet Jupiter je de benodigde energie verschaft, word jij vanzelf toch een keer moe.  

Gezondheid Het vinden van de juiste balans is deze week een must, Boogschutter. Anders zit jij uitgeput aan het Kerstdiner. Je kunt gerust iets voor een ander doen, zolang jij af en toe tijd vrijmaakt voor jezelf. Bewaak je grenzen en ben lief voor jezelf. 

Carrière Op je werk ben jij de persoon die naast haar eigen job, de taken van anderen overneemt. Vooral van collega’s die met verlof zijn. Dit is bewonderenswaardig, zolang je niet overdrijft. Het moet haalbaar voor je zijn en blijven. 

Geld Planeet Jupiter beloont je deze week met voldoende geld om iets tofs mee te doen of van te kopen. 

Steenbok 23-12 t/m 20-1

Algemeen Een drukke en hectische week, Steenbok. 

Relaties Ben je deze week jarig, dan heb je voor je gevoel geen tijd om dat te vieren. Je wilt je job nog goed doen voor de feestdagen, zeker wanneer je daarna verlof hebt. Hierdoor verloopt de week een beetje gestrest. 

Gezondheid Je kunt het beste duidelijk en eerlijk zijn. Wil je je verjaardag niet uitgebreid of niet vieren, zeg dat dan. Het is jouw beslissing. Komt spontaan bezoek niet uit, geef dat dan eveneens aan, anders ren je jezelf volledig voorbij. 

Carrière Je wilt je job goed doen en achterlaten deze week. Zeker voor de Kerst, zodat je daarna met een schone lei kunt beginnen. Hoewel dat een nobel streven is, zet je jezelf wel onder druk. Dat maakt de week (onnodig) zwaar en hectisch. 

Geld De kans is groot dat je geen tijd hebt om geld uit te geven, terwijl je best iets te besteden hebt. 

Waterman 21-1 t/m 18-2

Algemeen De week verloopt anders dan gepland, Waterman.

Relaties Een flexibele houding is deze week absoluut gewenst, Waterman. Weinig verloopt namelijk volgens plan en je lief of vriendinnen kunnen eveneens plots plannen omgooien. Houd hier rekening mee en stel je flexibel op, dan kun je hier prima mee dealen. 

Gezondheid Zolang je niet te veel vasthoudt aan een strak omlijnd plan, komt het wel goed. Ben ook tijdens de Kerst niet te streng voor jezelf. Lukt een gerecht niet goed of is iets uitverkocht, ben dan creatief en weet dat dit niet is waar het om draait. Dat helpt je relaxen en genieten. 

Carrière Ook op je werk of op school verloopt de week anders dan gedacht. Dit hoeft overigens niet verkeerd te zijn. Met planeet Jupiter aan je zijde kun je wel eens positief verrast worden.  

Geld Reken deze week op een extraatje. Daar kun je gerust iets tofs mee doen. 

Vissen 19-2 t/m 20-3

Algemeen Je bent deze week helemaal in je element. 

Relaties Je kijkt waarschijnlijk reikhalzend uit naar de Kerst, zodat je tijd kunt doorbrengen met je lief, gezin of dierbaren. Hier geniet je intens van. Gelukkig ziet het er allemaal positief voor je uit en lijkt het erop dat het allemaal superfijn verloopt. 

Gezondheid Je bent helemaal in je element en je voelt je doorgaans heerlijk deze week. De Kerstsfeer overal doet je goed en de mensen om je heen ook. Je voelt je niet onder druk gezet en je weet op tijd je grenzen aan te geven. 

Carrière Zelfs op school of op je werk weet je te genieten deze week, vooral wanneer er iets voor Kerst wordt georganiseerd. Je kijkt uit naar extra tijd met je collega’s of medestudenten. De rest komt stiekem op de tweede plek. 

Geld Zolang je weet wat je te besteden hebt en daar niet overheen gaat, komt het deze week wel goed.