Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Proef de Provence met ratatouille

doorValérie Wautersop 21/09/2016

Vooral in het zuiden van Frankrijk, ook wel gekend als de Provence, is ratatouille een veelgemaakt gerecht. Je kan de Fransen geen ongelijk geven, want met al de groenten is ratatouille lekker én gezond. Serveer met pasta of rijst of, zoals in Frankrijk, gewoon met brood.

Dit heb je nodig:

1 aubergine, in blokjes
3 uien, in blokjes
2 courgettes, in blokjes
2 rode paprika's, in blokjes
1 kg trostomaten, gepeld en in kwartjes
3 teentjes knoflook, geperst
4 el olijfolie
gedroogde basilicum
5 takjes verse tijm
snuifje cayennepeper
peper en zout

Werkwijze:

Stap 1: Verhit in een ruime kookpot de olijfolie en bak de aubergines en courgettes goudbruin.
Schep ze uit de pan.
Stap 3: Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg de paprika en knoflook toe en bak even mee. Doe er de tomaten bij en breng aan de kook.
Stap 4: Laat zachtjes sudderen tot alle groenten gaar zijn. Schep eç!r dan de aubergines, courgettes en tijm door en breng op smaak met cayennepeper, basilicum, peper en zout.

Tip: Lekker met pasta of rijst of, zoals in Frankrijk, gewoon met brood.