Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Rommelige partner? Zo pak je dat aan

doorMelanie Goethalsop 30/08/2016

Je bent dol op je partner, maar niet op de rommel die hij laat rondslingeren? Dankzij deze vier tips maak je komaf met zijn slordige gewoontes!

Plan een kort opruimmoment
Time elke dag tien minuten met je smartphone en sla de handen in elkaar om dat korte opruimmoment zo goed mogelijk te benutten. Of je nu samen de speelkamer van de kinderen, de keuken of de badkamer aanpakt: het is verbazingwekkend hoeveel werk je in zo’n korte tijd kan verzetten!

Spreek nette plekjes af
Stel een lijst op van vier plaatsen die je partner altijd net moet houden, maar hou het haalbaar. Spreek bijvoorbeeld af dat hij geen kleren meer op de badkamervloer laat slingeren en ervoor zorgt dat de vuilniszakken altijd op tijd buiten staan.

Geef rommel een plaats
Elk huis heeft een plekje nodig waar je kleinigheden kwijt kan. Denk maar aan zonnebrillen, magazines, kassabonnetjes, … Zorg ervoor dat de rommel niet te veel plaats inneemt en ga er een keer per maand door om weg te gooien wat je niet meer nodig hebt.

Zorg voor bewijsmateriaal
Je hebt net opgeruimd en bent zo blij met die nette woonkamer, maar beseft dan dat je partner ieder moment kan thuiskomen en het aangename gevoel waarschijnlijk niet lang zal blijven duren. Vermijd dat je hij straks meteen rommel komt maken (en maak hem bewust van je inspanningen) door hem een foto te sturen van de propere ruimte (‘Kijk eens hoe net het er hier bij ligt!’).