Single tasken is het nieuwe multitasken (en hierom moet jij het ook doen)

doorValérie Wautersop 03/11/2018

Hoeveel tabbladen staan er eigenlijk op dit moment open in je browser? De kans is groot dat het er een stuk of vijf zijn. Goed nieuws: je bent niet alleen, want iedereen laat zich verleiden tot het multitasken. Het slechte nieuws? Multitasken is slecht voor je productiviteit. Lang leve het single tasken!

Wat is single tasken? Kort gezegd is single tasken jezelf toestaan om maar 1 ding tegelijkertijd te doen, en je niet te laten afleiden door andere dingen, zoals bijvoorbeeld het checken van je emails of heen-en-weer klikken tussen de verschillende tabbladen in je browser. 

Heeft single tasken dan geen negatieve invloed je productiviteit? Neen. Integendeel zelfs: single tasken zal je zelfs toestaan om sneller en efficiënter te werken. Het zorgt ervoor dat je kunt focussen op een bepaalde taak, en die daardoor binnen een korte tijdspanne ook volledig kunt afwerken. Waar je je na een dagje multitasken vaak onvoldaan voelt zal single tasken ervoor zorgen dat je jezelf bij het afwerken van elke taak steeds beter en beter voelt over jezelf en je productiviteit. 

Hoe begin je eraan? Simpel: laat je telefoon een halve dag in een andere kamer liggen (of zet hem in vliegtuigmodus), laat je mailbox voor enkele uren dicht of stel een timer in met de tijd die je aan een bepaalde taak wil spenderen.