Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Sisterhood: waarom het zo belangrijk is dat vrouwen elkaar steunen. Deze 5 verenigingen zetten zich ervoor in

doorRedactieop 17/05/2023

Vrouwen die elkaar steunen, maken elkaar sterker en beter. Dat weten we na drie feministische golven wel. Helaas lijkt niet iedereen daarvan overtuigd. Zo raken we maar niet verlost van het cliché dat we elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Hoe komt dat toch? En zit er dan ergens een stukje waarheid in? We vroegen het in ons juninummer aan drie deskundige dames, hier delen we alvast enkele verenigingen waar vrouwen het voor elkaar opnemen.

Women empowering women, daar draait het om bij deze verenigingen. Vrouwelijke kracht, solidariteit en een scheutje feminisme.

THE NINE

De eerste 100% vrouwelijke privéclub in België. De missie? Vrouwen inspireren en mondiger maken. En dat lukt nét iets beter in een exclusief clubhuis (inclusief co-working space, bar en restaurant) in Brussel.

thenine.be

REBELLE

Rebelle stelt ongelijkheid aan de kaak en moedigt vrouwen aan om gezonder en bewuster te leven. Dat doet deze vrouwenvereniging onder meer via activiteiten zoals literaire cafés, yoga en gendertalks.

rebelle-vzw.be

FURIA

Een feministische denktank en actie- groep die ijvert voor een solidaire en gelijke samenleving. Kritisch en strijdlustig!

furiavzw.be

BOEH!

Baas Over Eigen Hoofd is een vrouwvriendelijk en antiracistisch actieplatform dat opkomt voor het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen om al dan niet een hoofddoek te dragen. Overal en in alle omstandigheden.

boeh.be

GIRLS GO BOOM

Een collectief dat ernaar streeft om meer vrouwen het podium op te krijgen, meer bepaald in alternatieve bands. Girls Go Boom organiseert workshops, concerten en debatavonden. Warm je stembanden op, want elke vrouw verdient een stem.

girlsgoboom.com

Meer lezen? Ons julinummer ligt nu in de winkel!