Slechte slaper? Neem je huisdier dan mee in bed!

doorLaurane Berkeinop 07/05/2020

Zeur jij al decennialang bij je partner om je geliefde huisdier tussen jullie in te laten slapen, maar weigert hij om ‘hygiënische redenen’? Schuif hem dit artikel onder de neus en bewijs hem dat slapen met je huisdier goed is voor je nachtrust!

Een studie van de Mayo Clinic, een gezondheidsorganisatie uit de Verenigde Staten, heeft uitgewezen dat we beter slapen met onze geliefde viervoeter naast ons. Het onderzoek werd voornamelijk uitgevoerd met honden, en zowel de honden als de baasjes zouden beter slapen als ze de nacht samen doorbrengen.

De betere nachtrust komt grotendeels omdat je als baasje een veilig gevoel ervaart met je huisdier aan je zijde. Daarnaast ben je overdag zo vaak van huis, dat je snakt naar wat quality time met je behaarde kameraad. Hem meenemen naar je bed is de perfecte gelegenheid om alsnog wat tijd samen door te brengen.

Kleine waarschuwing: Als je huisdier samen met jou onder de dekens kruipt, kan je ‘s nachts gewekt worden door zijn gewoel. Je legt je viervoeter dus best aan je voeten of naast je bed, om een optimale nachtrust te ervaren!