Snelle keukentip: altijd een krokante quichebodem

doorValérie Wautersop 03/11/2016

Een quiche is altijd overheerlijk, maar hoe voorkom je dat de korst wak en slap aanvoelt?!

Met deze tips krijg je steeds een heerlijk knisperende quichebodem:

  • Gebruik bij voorkeur een metalen bakvorm en vet deze in met boter.
  • Leg het deeg losjes in de vorm, duw de rand aan met je duim zodat er geen lucht onder zit.
  • Bak het deeg 'blind' voor (+/- 15min): leg een ruim vel bakpapier over het deeg en vul de vorm met steunvulling (droge bonen, rijst, linzen of keramieken bakparels).
  • Nu is je quiche klaar om gevuld te worden. Zorg ervoor dat de vulling niet te vochtig is. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Deze keukentip kreeg je van Foodbag. Bestel snel jouw Foodbag kookbox voor de week van 12 november via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 8 november, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.