Snelle keukentip: zo snij je een chilipepertje

doorValérie Wautersop 24/11/2016

Om een beetje pit aan de maaltijd toe te voegen, kun je ervoor kiezen om te werken met rode chilipeper. Deze pittige smaakmaker kan werkelijk wonderen doen! Maar hoe ga je nu te werk bij het snijden van een peper?

  • Smeer je handen, voor het snijden, in met olijfolie. Zo kun je samen met de olijfolie het pittige sap van je handen wassen.
  • Wil je een peper in ringetjes snijden? Snijd dan de steelaanzet eraf en rol de peper tussen je handen. De pitjes vallen eruit en je kan hem meteen in ringetjes snijden.
  • Wil je hem in reepjes snijden? Snijd de peper in de lengte open en haal de pitjes er met het mespunt uit.

Deze keukentip kreeg je van Foodbag. Bestel snel jouw Foodbag kookbox voor de week van 5 december via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 1 december, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.