Sollicitatiegesprek? Zo antwoord je op de 10 meestgestelde vragen!

doorBirte Govartsop 12/02/2018

Zou het niet geweldig zijn als je op voorhand wist welke vragen je voorgeschoteld kreeg bij een sollicitatiegesprek? We zijn helaas niet helderziend, maar kunnen je wel een lijstje geven met de meestgestelde vragen én hoe je ze het best beantwoordt.

1. 'Kan je ons iets meer over jezelf vertellen?'

Een op het eerste zicht simpele, maar cruciale vraag. Doe niet je hele professionele (of persoonlijke) geschiedenis uit de doeken, maar hou het bij de dingen die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert.

2. 'Hoe heb je deze vacature gevonden?'

De perfecte vraag om je passie voor en connectie met het bedrijf te belichten. Tipte een vriend of professioneel contact de vacature? Laat zijn of haar naam dan vallen, en vertel er meteen bij waarom de job je meteen aansprak. Leerde je het bedrijf kennen dankzij een artikel of ontdekte je de vacature op een jobsite of sociaal medium? Geef ook in die gevallen bij deze vraag aan waarom je besloot te solliciteren. Op die manier maak je een goede eerste indruk én kom je gemotiveerd over.

3. 'Wat weet je over ons bedrijf?'

Beperk je bij deze vraag niet tot wat je las op de website van het bedrijf waarbij je solliciteert, maar geef je antwoord een persoonlijke touch door er iets aan toe te voegen zoals 'ik voel me aangetrokken tot jullie missie, omdat ...' of 'ik geloof echt in deze aanpak, omdat ...'.

4. 'Waarom wil je deze job?'

Bedrijven willen gepassioneerde mensen aannemen, dat spreekt voor zich. Zorg er dus voor dat je voorbereid bent en een goed antwoord hebt op deze vraag (heb je dat niet? Dan is de job misschien toch niets voor jou). Geef eerst een aantal redenen waarom de functie je op het lijf geschreven is en benadruk daarom waarom je graag voor het bedrijf in kwestie wil werken.

5. 'Waarom moeten we jou aannemen?'

Een intimiderende vraag, dat geven we toe, maar wel ééntje die je de kans geeft om je kwaliteiten extra in de verf te zetten. Uit je antwoord moet drie dingen blijken: dat je geweldige resultaten zal leveren als je aangenomen wordt, dat je pérfect past binnen het team en de bedrijfscultuur én dat je een betere kandidaat bent dan alle anderen.

6. 'Wat zijn je sterke eigenschappen?'

De belangrijkste tip die we je hier kunnen geven: geef je échte sterktes, en niet de eigenschappen waarvan je denkt dat de ander ze wil horen. Concentreer je bovendien op de eigenschappen die belangrijk zijn voor de functie waarvoor je solliciteert en illustreer elke eigenschap met een voorbeeld uit de praktijk.

7. 'En je zwaktes?'

Met deze vraag wil de ander vooral nagaan hoe zelfbewust en eerlijk je bent. 'Ik zou nog geen deadline kunnen halen als mijn leven ervan afhing' is geen optie, 'Ik heb er geen, want ik ben perfect!' ook niet. Kies de gulden middenweg en noem dus een minder positieve eigenschap die je effectief kan verbeteren!

8. 'Waar zie je jezelf binnen vijf jaar?'

Antwoord eerlijk wat je doelen zijn en wees ambitieus, maar zorg ervoor dat je ook realistisch blijft. Solliciteer je voor een functie als secretaresse? Dan is de kans dat je binnen de vijf jaar CEO van het bedrijf in kwestie bent bijzonder klein. Liggen je ambities mijlenver van de job waarvoor je nu solliciteert? Zeg dan dat je niet zeker weet wat de toekomst voor je in petto heeft, maar dat je hoopt dat deze job je aardig op weg helpt.

9. 'Waarom wil je weg bij je huidige job?'

Je mag er zeker van zijn dat je deze vraag voorgeschoteld zal krijgen. Onze belangrijkste tip? Blijf positief. Maak je huidige werkgever dus niet zwart, maar probeer te benadrukken dat je vooral op zoek bent naar nieuwe opportuniteiten én dat je het gevoel hebt dat de functie waarvoor je solliciteert beter bij je past dan je huidige job.

10. 'Waarom werd je ontslagen?'

De wereld is klein, dus je kan niet anders dan eerlijk zijn. Het antwoord hoeft echter geen deal-breaker te zijn. Benadruk dat je sinds je ontslag enorm gegroeid bent en dat je er veel uit geleerd hebt!

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.