Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Spreekuur eetstoornissen: "Onze dochter heeft anorexia nervosa, waardoor de feestdagen enorm stresserend zijn voor ons gezin"

doorRedactieop 16/11/2022

Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur over gezondheidsissues waarmee veel mensen kampen. Als lezer(es) heb jij de kans om vanaf de eerste rij je problemen voor te leggen aan een expert ter zake. Deze keer beantwoordt Inneke Meeusen al jullie vragen over eetstoornissen. Hier behandelen we alvast een eerste vraag.

Onze dochter heeft anorexia nervosa, waardoor de feestdagen enorm stresserend zijn voor ons gezin. Heeft u tips? - Saartje

Het is belangrijk om op voorhand goede afspraken te maken binnen jullie gezin: wat zijn de verwachtingen? Wat is haalbaar, en wat niet? Stel een realistisch plan op, waar iedereen zich comfortabel bij voelt en vermijd dat er tijdens het feest te veel verrassingen zijn. Overleg ook wie je eventueel graag extra inlicht. Volgt je dochter al een bepaald eetplan, geef haar dan de ruimte om het te blijven volgen, ook tijdens de feestdagen. Probeer verder, als gezin, niet enkel op het culinaire aspect van het feest te focussen, maar ook op het sociale.

Meer lezen? Ons decembernummer ligt nu in de winkel!