Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Vanavond eten we....taart! (hartige taart, dat wel)

doorValérie Wautersop 05/09/2016

Waarom geen taart als hoofdgerecht? Met deze uientaart kan het! De uien worden zacht van smaak in de oven, zelfs een beetje zoet. Heerlijk bij kippenbrochetten.

Bereidingstijd: 50 minuten

Dit heb je nodig:

  • 4 kippenbrochettes
  • 10 g boter
  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 60 g Gruyère kaas
  • 5 rode uien
  • 4 el azijn
  • 2 el rietsuiker
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 4 eieren
  • 125 ml room
  • 3 el gehakte peterselie
  • 3 el tijmblaadjes
  • 200 g geitenkaas
  • Gemengde sla
  • peper en zout

Werkwijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 190°C. Roer de olijfolie, azijn en suiker door elkaar. Giet in een pannetje en warm op.
Stap 2: Snij de uien in ringen en doe bij het azijnmengsel. Laat 15 minuten inkoken.
Stap 3: Kluts de eieren met de room en de peterselie en kruid met peper en zout.
Stap 4: Beboter een ronde bakvorm met de helft van de boter en leg er het deeg in. Druk lichtjes aan. Prik het deeg in met een vork.
Stap 5: Bestrooi de deegbodem met de Gruyère . Verdeel er de uien over en brokkel er de geitenkaas over. Giet er het eimengsel in en bestrooi met de tijmblaadjes.
Stap 6: Zet de taart 30 minuten in de oven.
Stap 7: Bak ondertussen de kippenbrochetten in de resterende boter goudbruin. Serveer elke brochette met een stukje uientaart en wat groene sla.

Tip: Restje uientaart over? Neem mee als lunch voor op het werk. Ook koud smaakt hij erg lekker.