Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Vermijd miskopen in drie stappen

doorMelanie Goethalsop 26/08/2016

Hoe vaak sta je voor je overvolle kleerkast te zuchten dat je niets vindt om aan te trekken? Wij slagen er in elk geval in om te blijven shoppen en ons toch ontevreden te voelen over onze garderobe. Maar dat is nu, dankzij deze drie tips, voorgoed verleden tijd!

1. Een vrouw met een plan
Niemand bouwt een huis zonder eerst plannen te (laten) tekenen en ook wij zouden nooit ramen en deuren kopen die niet passen. Dus waarom proberen we onze garderobe dan wel steevast op die manier samen te stellen? Het resultaat is vaak een samenraapsel van impulsaankopen die je te weinig draagt (wegens geen goede gelegenheid of geen passend bovenstuk). We hebben dus een plan nodig. Bekijk daarvoor eerst en vooral wat je al in je kast hebt hangen en ga op zoek naar wat nog ontbreekt.

2. Maak een lijst
Welke items zal je vaak dragen en kan je makkelijk combineren met wat je al hebt liggen? Zodra je weet welke kledingstukken nog ontbreken, stel je een lijstje samen. Doe dat bij voorkeur op je smartphone, die heb je altijd bij. Ons voorbeeld: een neutrale sweater, zwarte enkellaarsjes, de perfecte jeansbroek met hoge taille en een lederen jasje.

3. Liefde of lust?
Sommige vrouwen kopen items waar ze verliefd op worden nooit meteen. Ze laten het liever een weekje bezinken en gaan pas shoppen als ze er daarna nog steeds aan denken. Dat kan helpen om impulsaankopen te vermijden, maar soms blijven ook dat gekke rokje met pailletten en die torenhoge (lees: ondraagbare) pumps in onze gedachten hangen. En wie dat rokje (dat je misschien twee keer zal dragen) koopt, heeft geen budget meer voor die perfecte jeansbroek (waar je nog jaren plezier aan zou beleven)... Bepaal dus voor jezelf of het om liefde of lust gaat en bouw zo stapsgewijs en doelgericht aan de garderobe van je dromen.