Waarom je deze plant in je slaapkamer wil hebben

doorNathalie Topsop 09/11/2020

Sansevieria of vrouwentong: ooit had hij een ietwat duf imago, maar nu fleurt hij de hipste Instagramkiekjes op. Maar niet alleen z'n trendy status is een reden om je een exemplaar aan te schaffen, zo blijkt.

Sansevieria is echt een van de gemakkelijkste kamerplanten. De vetplant slaat water op in zijn stevige, lange bladeren en is daarmee onderhoudsarm: de plant is heel vergevingsgezind als je hem af en toe vergeet water te geven. Bovendien gedijt hij zelfs in de donkerste hoekjes van je huis. Maar: meer licht resulteert wel in fellere kleuren en duidelijkere bladpatronen, evenals een snellere groei.

Wat sowieso vast staat, is dat deze plantjes een must have zijn in de slaapkamer. Omdat ze mooi staan, maar vooral omdat ze gezond voor je zijn. Vrouwentongen prijken immers bovenaan NASA's lijst van luchtfilterende planten. Oftewel: ze absorberen kooldioxide en zetten die 's nachts om in verse zuurstof. Zo ondersteunt deze plant een goede en gezonde slaap.

Groen, groener, groenst! Met dit boek transformeer je jouw huis in een mum van tijd in een ware urban jungle. De styling- en verzorgingstips krijg je er gratis bij. 'Urban Jungle: inspiratie voor een huis vol groen', Judith de Graaff en Igor Josifovic (Uitgeverij Fontaine, € 19,95).