Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Waarom je je lunchpauze maar beter niet overslaat

doorNele Annemansop 11/05/2017

Eet jij je lunch ook vaak snel-snel achter je bureau op om wat tijd te besparen? Je bent niet alleen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat slechts een op de vijf werknemers een lunchpauze neemt. Helaas bereik je met die gewoonte vaak net het omgekeerde effect.

Onlangs kwam je hier al te weten dat een wandeling maken tijdens je lunchpauze je minder uitgeput doet voelen na je werkdag. Maar nu ontdekten psychologen nog meer voordelen van het nemen een lunchpauze. Zo zouden de werknemers die wel even de tijd nemen om te eten, meer energie hebben, gemotiveerder zijn, zich beter kunnen concentreren en minder stress ervaren op het werk. Je zou zelfs meer werk kunnen verzetten dan dat je gewoon blijft doorwerken.

Daarnaast ervaren werknemers die regelmatig een pauze inlassen minder werkgerelateerde klachten zoals hoofdpijn, vermoeide ogen en rugpijn. En ook hier geldt: ‘Verandering van spijs doet eten’. Zo krijgt je creativiteit een instant boost door van omgeving te veranderen, en al zeker als je die tijd buiten doorbrengt. En dat betekent zowel win-win voor jou als voor je bedrijf!