Waarom je je smartphone nooit in een openbaar stopcontact mag opladen

doorNele Annemansop 17/03/2017

Je kent het wel: net op het moment dat hem het meest nodig hebt laat je smartphone je vallen als een baksteen. Gelukkig heb je je lader mee, toch? Maar voordat je begint te graven in je handtas en je smartphone oplaadt in een openbaar stopcontact, lees eerst dit eens.

Denk even aan het moment waarop je je smartphone aansluit op je computer. Inderdaad, talloze foto’s, apps en informatie worden in enkele luttele seconden van je smartphone naar je computer gedownload. Laad je hem op in een openbaar stopcontact en je geeft een hacker een vrijgeleide om hetzelfde te doen. Je gsm aansluiten op een openbare USB-poort zou het zelfs nog makkelijker maken voor indringers.

Net zoals het inloggen op een openbaar wifinetwerk, kan het opladen van je smartphone in een openbaar stopcontact dus heel wat gevaren met zich meebrengen. Daarmee zeggen we niet dat je dan beter met een platte batterij rondloopt (alleen een monster zou zoiets voorstellen), maar wat je wel kan doen is een draagbare batterij aankopen. Geen dank!