Dit moet je doen om je weekend langer te laten lijken

doorNele Annemansop 25/07/2020

Over een ding zijn we het allemaal eens: het weekend is altijd veel te snel voorbij. Gelukkig vonden wij dé manier om er wat langer van te genieten.

Denk aan hoe je weekend er meestal uitziet: een beetje tv-kijken, een goed boek lezen, de was en boodschappen doen, (soms) eens gaan sporten, en als het de verjaardag is van een familielid, nog een feestelijke brunch of diner.

Maar volgens de Amerikaanse neurowetenschapper David Eagleman, auteur van 'The Brain: The Story of You', is het precies die gewoonte om elke week in dezelfde routine te vallen waardoor je weekend sneller voorbij lijkt.

In plaats daarvan, zou je je weekends beter volproppen met tal van nieuwe activiteiten zoals het uitproberen van een nieuw restaurant of een leuke stad in de buurt gaan bezoeken. Als je dat doet, zal je weekend volgens Eagleman veel voller en aanzienlijk langer aanvoelen dan als je elke week hetzelfde doet.

Kortom, het perfecte excuus om zondagavond de potten en pannen aan de kant te schuiven en te genieten van een gastronomisch diner.