Word jij ook altijd levend opgevreten? Zo voorkom je dat je door muggen wordt gebeten

doorValérie Wautersop 09/08/2018

Niets verpest een gezellige avond op een terrasje zo snel als een zwerm muggen die het op jou (en schijnbaar alleen op jou!) gemunt heeft. Met deze vijf tips hou jij muggen vanaf nu makkelijk op afstand. 

Draag lichte kleuren

Zonsopgang en -ondergang zijn dé momenten waarop muggen op zoek gaan naar een maaltijd. Maar laat dat vooral geen reden zijn om tijdens deze momenten gewoon binnen te blijven. Muggen worden eerder aangetrokken door donkere kleuren, omdat deze meer contrasteren met de horizon. Draag dus lichte kleuren en je zal merken dat je minder snel het doelwit wordt van deze lastige bloedzuigers. 

Omring jezelf met lavendel

Deze plant houdt niet alleen muggen op afstand, maar ook motten en vliegen. Plant dus wat lavendelstruiken doorheen je tuin, om een muggenvrijer oase te creëren. Wrijf wat lavendelolie over je huid om je natuurlijke geur te camoufleren. Muggen worden daardoor immers aangetrokken, en met dit handige trucje leid je hen makkelijk om de tuin. 

Neem een droogkastdoekje mee

Je kent ze misschien wel: die handige doekjes die je bij in de droogkast gooit om je wasgoed een lekkere geur te geven. Neem er eentje mee tijdens een avondje uit, en wrijf er regelmatig even mee over je armen. Je zal merken dat de indringende geur muggen op afstand houdt. 

Eet meer look

Een lookgeur werkt als een natuurlijke barrière tussen jou en muggen. Deze vliegende insecten hebben het immers niet begrepen op de geur van look, en blijven het liefst ver op afstand. 

Blaas hen weg

Water trekt muggen aan, maar muggen houdt ze op afstand. Zelfs een licht briesje maakt het al moeilijk voor muggen om te vliegen. Positioneer jezelf dus naast een ventilator, en geniet van een heerlijke, muggenvrije avond.