Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zeker zien: gezonde kost, met applaus van de kids

doorNathalie Topsop 05/05/2017

Gezond eten combineren met de drukte van alledag? Dat is wat je leert op Gezonde Drukte, een initiatief van 4 mama's met voedingsexpertise. En het smaakt allemaal nog eens lekker ook.

Wat vormt een gezond én snel alternatief voor de typische bokes met choco? Hoe laat ik mijn kind meer groenten eten? Welke trucjes doen kinderen fruit eten? Het zijn allemaal zaken die elke ouder zich wel eens afvraagt. Zo ook Hella, Annelies, Kim en Laurence. Deze vier mama's gingen op zoek naar het antwoord op deze en vele andere vragen, en bundelden hun bevindingen en expertise op het platform Gezonde Drukte. Dat wil veel meer zijn dan de zoveelste foodblog. De nadruk ligt immers niet op mooie foto's die je doen watertanden, maar op gezonde, haal- én betaalbare maaltijden voor het hele gezin die nog eens lekker smaken ook.

Een van de mama's is Hella Van Laer, licentiatie voedings- en dieetleer: “Ik hoor vaak in mijn praktijk dat mensen na een lange actieve werkdag weinig energie hebben om lekkere gerechten met een uitgebreide ingrediëntenlijst te bereiden. Ze hebben nood aan eenvoudige, gezonde gerechten zonder een overdaad aan ingrediënten. Maar het eten moet wel voldoende gevarieerd zijn én de kinderen moeten het op de koop toe lekker vinden. Veel moeders willen na hun werkdag ook voldoende vrije tijd om zich te ontspannen. Dit alles gaat dikwijls ten koste van een gezonde maaltijd voor het gezin. En net zoals al die moeders vond ik nergens een goed antwoord op deze vragen."

Met gezondedrukte.be willen Hella en haar vriendinnen aan die verzuchting tegemoet komen. Ze benadrukken dat ze in de eerste plaats ervaringsdeskundigen zijn en alle recepten eerst uitgebreid testen. Scoren ze bij de kinderen en zijn ze praktisch haalbaar, dan worden ze online gezwierd. Naast recepten vind je op www.gezondedrukte.be ook een handige weekplanner, boodschappenlijstjes en professioneel advies.